‚Jsme vždy na sto procent soustředění.‘ Liverpool může v Leicesteru udělat klíčový krok k titulu

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli anglický titul naposledy v roce 1990. Od té doby nic, ale v této sezoně chtějí čekání ukončit. A večer se můžou o další důležitý krok přiblížit k mistrovským oslavám. Ve šlágru Premier League nastoupí proti druhému Leicesteru.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp | Foto: Mutsu Kawamori/AFLO | Zdroj: Reuters

„Do Kataru jsme letěli pro další trofej. To se povedlo a byl to skvělý pocit. Teď jsme ale zpátky v Anglii - pořádně jsme se vyspali a už se připravujeme na Leicester,“ řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp před šlágrem vánočního programu anglické ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Liverpoolu se ve čtvrtek večer mohou znovu výrazně přiblížit zisku anglického titulu. Více v přípsěvku Mirka Vasiće

Německý kouč má dost důvodů ke spokojenosti. Tým před pár dny vyhrál klubové mistrovství světa, ale hlavně vede bez porážky Premier League o deset bodů právě před Leicesterem. A nervozita z toho, že by se náskok mohl zmenšit, v týmu podle Kloppa není.

Liverpool si pojistil Kloppa, německý kouč podepsal kontrakt do roku 2024

Číst článek

„Tohle nám nedělá starosti! Nedostáváme se do takového stavu, protože se nestaráme dopředu o věci, které se teprve můžou stát. Kluci jsou pokaždé na sto procent soustředění. A stejně na tom budeme i v Leicesteru,“ uvedl charismatický trenér.

V anglické fotbalové lize za posledních 11 sezon skoro pravidelně platilo, že kdo vede na Vánoce tabulku, vyhraje mistrovský titul. Jen třikrát se tak nestalo, a pokaždé byl zklamaným týmem Liverpool, který navíc čeká na mistrovské oslavy už skoro 30 let.

Pokud Reds večer uspějí v Leicesteru, který Premier League senzačně ovládl v roce 2016, vzdálí se mu už na rozdíl 13 bodů. A znovu se o kousek přiblíží vysněnému klubovému cíli.

Mirko Vasić, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme