Brnu se nelíbí chyba při losování domácího poháru, FAČR uznala chybu při nasazení týmů

Fotbalová asociace ČR (FAČR) přiznala chybu v nasazení týmů při losování 3. kola domácího poháru MOL Cupu. Namísto pražské Dukly mělo být nasazeno Brno, které už během dopoledne v prohlášení na webu vyzvalo asociaci k přezkoumání. FAČR se v tiskové zprávě za chybu omluvila a oznámila, že se snaží s kluby situaci vyřešit.

Praha (Aktualizováno: 15:27 14. 9. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnský sportovní manažer Zdeněk Psotka

Brněnský sportovní manažer Zdeněk Psotka | Foto: Anna Vavríková | Zdroj: MAFRA / Profimedia

Zbrojovka byla mezi nenasazenými týmy a los jí přisoudil prvoligovou Plzeň. Jediným nasazeným druholigovým celkem byla pražská Dukla, která by se měla utkat s Opavou. Podle brněnského klubu ale neproběhlo nasazení elitní šestnáctky správně.

Slavia do domácího poháru vstoupí v Mariánských Lázních. Spartu čeká derby se Žižkovem

Číst článek

„Namísto Dukly Praha měla být podle rozpisu MOL Cupu při losu 3. kola mezi šestnácti nasazenými kluby Zbrojovka Brno. FAČR nyní s dotčenými kluby jedná, jak situaci vyřešit, aby ji akceptovaly všechny strany. Zároveň se za tuto chybu způsobenou lidským faktorem upřímně omlouvá jak klubům, tak fanouškům. Asociace ze situace vyvodí interní důsledky,“ uvedl manažer oddělení komunikace FAČR Petr Šedivý v nahrávce pro média.

„Náš klub si je vědom nejasností ohledně losu, který dle nás neproběhl v souladu s rozpisem soutěže. Pohár je pro nás důležitou soutěží a jsme přesvědčeni, že ten rozpis soutěže je nutné ctít, což se dle našeho názoru nestalo. V opačném případě se vystavujeme riziku znevážení soutěže, a to asi žádná ze zúčastněných stran nechce,“ dodal Radiožurnálu Sport tiskový mluvčí Brna Martin Lísal.

Před losováním 3. kola poháru byly týmy rozděleny na kluby licenční (první a druhá liga) a nelicenční (od třetí ligy níže), které měly jistotu domácího zápasu. Zároveň se pole 32 týmů rozpůlilo do dvou košů na nasazené a nenasazené týmy, přičemž kluby ze stejné skupiny nemohou hrát proti sobě. Nasazení se nejprve určuje podle aktuální sezony 2023/24.

„Bohužel došlo k mému chybnému výkladu článku z rozpisu soutěží o nasazování ve 3. kole MOL Cupu, kdy jsem rozhodl podle aktuální tabulky druhé ligy. Mezi vedoucími týmy druhé ligy Duklou a Vyškovem proběhl los, podle kterého jsem určil jako nasazenou Duklu. Jsem si vědom toho, že došlo k mylnému kroku a že nasazená měla být Zbrojovka Brno, která se v minulém ročníku umístila šestnáctá v první lize,“ uvedl předseda Řídící komise TOP soutěží FAČR Martin Drobný, který má pohárovou soutěž v gesci.

Sporné místo

Do 3. kola neprošla z prvoligových týmů pouze Karviná, kluby z nejvyšší soutěže tedy obsadily 15 příček mezi nasazenými. Sporné je přidělení zbývajícího místa pro tým z druhé ligy. Všechny druholigové celky působí logicky ve stejné soutěži, podle rozpisu tedy rozhoduje umístění v minulém ročníku 2022/23.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme