Fotbalovou Plzeň zahalil smutek. Zemřel Marián Čišovský, podlehl dlouhodobé zákeřné nemoci

Ve věku 40 let zemřel bývalý hráč Viktorie Plzeň Marián Čišovský. Dlouholetá opora plzeňského klubu podlehla v noci ze soboty na neděli dlouhodobé nemoci ALS. Vedení klubu o tom informovalo na oficiálních stránkách.

Plzeň (Aktualizováno: 11:06 28. 6. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marián Čišovský

Marián Čišovský | Zdroj: Profimedia

Někdejší obránce a stoper šest let bojoval s nevyléčitelnou nemocí ALS, při které se rozpadají centrální i periferní motorické dráhy a selhává veškeré svalstvo. Stejné nemoci kdysi podlehl i bývalý český premiér Stanislav Gross.

Nemocného fotbalistu Čišovského v Letkově u Plzně podpořili spoluhráči i Dominik Hašek

Číst článek

Čišovský do Plzně zamířil před devíti lety z rumunského Temešváru, předtím získal tři tituly na Slovensku. Za Viktorii odehrál v lize 64 zápasů a vstřelil 12 branek. Dvakrát se s ní představil v základní skupině Ligy mistrů.

Nastupoval i za slovenský národní tým, v jehož dresu si připsal 15 startů. S reprezentací do 21 let se zúčastnil olympijských her v Sydney 2000.

Poslední zápas

Soutěžní zápas Čišovský naposledy odehrál v březnu 2014. Poté podstoupil operaci kolena, po níž se ještě pokoušel rozehrát s plzeňskou juniorkou, další plány ale zhatila zákeřná nemoc. Přesto Čišovský zůstal součástí plzeňského týmu a jeho číslo 28 bylo stále na soupisce.

Viktoriáni, dnes je ten nejsmutnější den. S těžkým srdcem musíme oznámit, že nás navždy opustil Marián Čišovský.

Upřímnou soustrast celé viktoriánské rodině. 🖤

09:28 – 28. 06. 2020

165 1427

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme