Do Saúdské Arábie míří další fotbalová hvězda. Neymar podle médií přestoupí z PSG do al-Hilál

Francouzský mistr Paris St. Germain se podle BBC a Sky Sports dohodl s al-Hilálem na přestupu brazilského fotbalisty Neymara. Saúdskoarabský klub zaplatí za jednatřicetiletého útočníka 90 milionů eur (2,16 miliardy korun).

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský fotbalista Neymar

Brazilský fotbalista Neymar | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Neymar nefiguroval v nominaci na utkání prvního kola francouzské ligy s Lorientem, které v sobotu skončilo bezbrankovou remízou. Oficiálně chyběl kvůli nemoci, podle agentury AFP však v týmu nebyl kvůli blížícímu se odchodu z klubu.

Čtvrtina prvoligových fotbalistů je ze zahraničí. Trenéry ale kluby pořád vybírají doma a na Slovensku

Číst článek

Vedle saúdskoarabské ligy se spekulovalo i o Brazilcově možném návratu do Barcelony, odkud Neymar v roce 2017 do Paříže přišel za rekordních 222 milionů eur (5,8 miliardy korun).

Podle novináře Fabrizia Romana by se měl Neymar do al-Hilál přesunout tento týden a podepsat smlouvu na dva roky. Nosit bude dres s číslem 10.

Saúdský klub letos utratil za další hvězdné posily bezmála 180 milionů eur, když angažoval Kalidoua Koulibalyho, Sergeje Milinkoviče-Saviče, Malcoma či Rúbena Nevese. Celkově do bohaté ligy zamířili v tomto roce šampioni Ligy mistrů Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mané, Rijád Mahriz či N'golo Kanté.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme