Brazilci i Portugalci, takže soutěž kvalitu má, říká o angažmá v Indonésii reprezentační obránce Kúdela

Na zápasy fotbalové reprezentace se tradičně slétávají hráči z různých koutů Evropy. Párkrát už na ně dorazil i Bořek Dočkal ze Spojených států nebo Číny, indonéská liga má teď ale zastoupení vůbec poprvé – díky obránce Persije Jakarta Ondřeji Kúdelovi.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kúdela

Ondřej Kúdela | Zdroj: Profimedia

Možná mnohé překvapilo, když se do fotbalové reprezentace dostal Ondřej Kúdela z indonéské ligy. Podle něj je ale tahle soutěž kvalitní a má výbornou atmosféru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak reprezentační obránce Ondřej Kúedla hodnotí kvalitu a fanoušky v indonéské lize

Je to tak trochu jiný svět i jiná fotbalová kultura, jak ukázal na svém twitteru i fanoušek Slavie s pseudonymem Richard Načeradec, který navštívil poslední utkání Persije.

Tamní fanoušci hodně rádi zpívají, mimo to bubnují, fandí, mávají vlajkami nebo se zapojují do nápaditých choreografií.

🧵1/x Fotbal v Jakarte.
Návštěva zápasu Persija Jakarta × Madura United očima českého fanouška.
Plus pár lokálních reálií.
(Prosím o shovívavost s obsahem a trpělivost budu to sem dávat postupně během celého dne):

09:12 – 18. 09. 2022

231 805

„Co se týče fanoušků, tak máme pořád plno, protože chodí přes 30 tisíc, což je oproti české lize úplná změna. Na Slavii taky chodilo pořád plno, ale tohle je příjemné. Fanoušci tu fotbalem opravdu žijí, užívají si to a celý zápas podporují a to je pro nás skvělý,“ popisuje Kúdela.

A to přitom musí kolikrát strávit několik hodin cestou na stadion, protože dopravní zácpy jsou jedním z hlavních problémů aglomerace zvané Jabotabek, která má 26 milionů obyvatel.

„Samozřejmě přesun na zápasy máme takový, že s námi musí jet policie, protože jinak bychom se tam nedostali včas. Fanoušci nám před přípravným zápasem nám obstoupili autobus a deset minut jsme tam stáli, než vypálí všechny dýmovnice, aby nás konečně pustili.“

Chybí česká kabina

Jinak si ale Ondřej Kúdela indonéské angažmá užívá, v přípravě se i trefil z penalty.

„Vesměs je všechno pozitivní, já jsem spokojený, nic mi nechybí. Česká kabina mi samozřejmě bude chybět vždycky, je tu teplo, žádné výkyvy počasí. Kvalita trávníku občas není optimální, to je pravda, ale úroveň ligy není špatná. Kluci jsou doplnění o Brazilce a Portugalce, někteří jsou naturalizovaní, takže soutěž má kvalitu,“ dodává bývalý hráč pražské Slavie.

A teď díky obránci Ondřeji Kúdelovi už také zastoupení v české fotbalové reprezentaci, kterou čekají zápasy Ligy národů proti Portugalsku a ve Švýcarsku. Oba zápasy odvysílá stanice Radiožurnál Sport v přímém přenosu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme