Měsíc v karanténě a policejní kontroly. Teď už se Vrba soustředí na restart bulharské ligy

Celkem čtyři týdny strávil fotbalový trenér Pavel Vrba v karanténě. Kouč Ludogorce Razgrad byl nejdříve izolován v dubnu dva týdny v Přerově a v sobotu mohl konečně po dalších čtrnácti dnech vyjít ze svého bulharského bytu.

Razgrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Plzně Pavel Vrba na střídačce

Fotbalový trenér Pavel Vrba | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Když jsme se dozvěděli, že liga začne až někdy v červnu, tak jsme jeli my i hráči domů. V Česku jsem strávil čtrnáct dní v karanténě, pak měl pět dní volno a potom jsem šel na čtrnáct dní do karantény zase v Bulharsku,“ popisoval Radiožurnálu bývalý reprezentační trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Vrba vyhlíží začátek bulharské ligy. Více v příspěvku Davida Procházky

A jaký byl rozdíl mezi českou a bulharskou karanténou?

„V Bulharsku to je takové důraznější. Měl jsem prohlídku po příjezdu a během těch dvou týdnů u mě byli doma třikrát na kontrole,“ pokračoval Vrba v popisu tří návštěv policie v jeho bytě.

Cestování letadlem bylo bez problémů. Ze Sofie přes Curych do Prahy a po pobytu v Přerově zase zpět na Balkán. Ale jako pracovní pendler potřeboval k návratu speciální povolení.

‚Co když ve vápně vyroste strom?‘ Svoboda se chce vyhnout plošné karanténě, stát se ale může všechno

Číst článek

„Do Česka jsem se dostal na trvalý pobyt, ale při cestě zpátky jsem musel mít doklad, že v Bulharsku pracuji. Žádný velký problém to ale nebyl,“ uvedl.

Zhruba za měsíc a půl by Vrba mohl slavit po Slovensku a Česku zisk mistrovského titulu ve třetí zemi. „Máme devět bodů náskok a zápas k dobru. Nějakých sedm kol do konce máme nakročeno dobře, od nás vlastně nikdo nic jiného ani nečeká.“

Razgrad by získal devátý titul za sebou. Ale Vrba se obává zběsilého tempa a všem fotbalistům v Evropě přeje, ať se jim vyhnou zranění.

„Termínově to bude hodně nabité. Sám jsem zvědavý, jak se to zvládne, protože za měsíc osm zápasů nehrají ani v Anglii,“ doplnil český kouč. V Bulharsku by se měla ligová soutěž znovu rozběhnout v červnu.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme