Pelta je ve vazbě, přesto znovu kandiduje na předsedu fotbalové asociace. Zatím je jediný

Předsedu Fotbalové asociace Miroslava Peltu poslal Obvodní soud pro Prahu 1 do vazby kvůli obvinění v souvislosti s dotačními programy ministerstva školství. Přesto bude Pelta znovu kandidovat na post předsedy FAČR.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek

„Můžeme potvrdit, že kandidatura pana Miroslava Pelty byla doručena včas," potvrdil Radiožurnálu mluvčí Fotbalové asociace České republiky Michal Jurman.

Uzávěrka přihlášek je v pátek 12. května. Miroslav Pelta je zatím jediným kandidátem na post předsedy, ale v současnosti pobývá ve vazbě.

„V pondělí proběhne mimořádné výkonného výboru fotbalové asociace, který se bude nastalou situací zabývat a řešit ji. Do té doby se FAČR nebude vyjadřovat, což vzhledem k probíhajícímu vyšetřování ani nemůže," říká Jurman.

Miroslav Pelta je šéfem FAČR od listopadu 2011. V pátek ho ale soud poslal do vazby. Spolu s bývalou náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou měl ovlivňovat rozdělování dotací ve prospěch svůj nebo svých blízkých.

Na uvalení vazby podal Pelta stížnost. Český fotbal mezitím řídí místopředsedové asociace. „Zdeněk Zlámal ho vede navenek, já uvnitř," sdělil Radiožurnálu Roman Berbr.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme