Nejvyšší fotbalovou ligu bude v Česku i nadále vysílat O2 TV, uspěla v soutěži na dalších pět sezon

Vítězem výběrového řízení na audiovizuální práva pro první fotbalovou ligu pro příštích pět sezon od nadcházejícího ročníku 2024/25 se stal dosavadní vysílatel O2 TV. Práva pro streaming na svém webu pro účely kurzového sázení získá společnost Betano. V tiskové zprávě o tom informovala Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Tomáš Holeš a Lukáš Haraslín během pražského derby v květnu 2023

Fotbalisté Tomáš Holeš a Lukáš Haraslín během pražského derby v květnu 2023 | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Placené televizi O2 TV dosud předprodávala práva na vysílání první ligy společnost Pragosport. Té vyprší kontrakt s LFA na konci této sezony, tedy 30. června příštího roku. Podle médií Pragosport, který vlastní práva od roku 2014, platí ročně zhruba 150 milionů korun.

Policie obvinila muže, který podle ní hodil při derby v Edenu dělobuchy mezi fanoušky a dva zranil

Číst článek

O2 TV začala vysílat první ligu od sezony 2015/16, nejprve dávala jen dva zápasy kola a postupně převzala všechna utkání.

Tendr byl rozdělen do tří soutěží. O2 TV podala nejvyšší nabídku na televizní vysílání první ligy, podle médií přes 300 milionů korun za rok.

Sázková společnost Betano údajně nabídla zhruba 120 milionů korun za možnost streamování zápasů na svém webu a vítězem soutěže o druhou ligu se stal Pragosport. LFA zároveň pokračuje v přípravě na prodej televizních a streamingových práv pro účely kurzového sázení pro zahraniční trh.

Formální schválení

Další podrobnosti zveřejní asociace na konci listopadu po ligovém grémiu klubů, které musejí uzavření smluv s vítězi výběrového řízení formálně schválit.

Jednou z podmínek tendru bylo, že vysílatel nově zajistí na všech utkáních první ligy takzvanou kalibrovanou čáru pro posuzování ofsajdových situací.

Ze sázkových kanceláří dosud na svých webech vysílají první ligu titulární partner Fortuna a Tipsport. Ve výběrovém řízení je však s vyšší nabídkou porazila společnost Betano.

O vysílacích právech se v posledních letech vedly velké diskuze. Dříve tendr neprobíhal, s tím ale nesouhlasil mimo jiné šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Obrátil se dokonce na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Nyní se o práva nově dvoukolově soutěžilo. LFA uvedla, že se všech tří soutěží zúčastnilo několik uchazečů a jediným kritériem byla cena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme