Dresy všech fotbalistů z rozlučky Tomáše Rosického jdou do dražby, výtěžek poputuje na charitu

Rozlučka fotbalisty Tomáše Rosického byla bezpochyby významnou sportovní událostí. Tím ale akce neskončila. Bývalý reprezentační záložník chtěl, aby sobotní utkání hvězd mělo i dobročinný přesah. Ve spolupráci s organizátory tak uspořádal dražbu dresů, ve kterých Poborský, Čech nebo Fabregas exhibiční duel odehráli.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední zápas Tomáše Rosického

Poslední zápas Tomáše Rosického | Zdroj: TR10/Vlastimil Vacek

„Samotná myšlenka aukce dresů po skončení rozlučky vznikla v samém začátku, když jsme s Tomášem Rosickým začali rozlučkové utkání plánovat. Tomáš měl už zpočátku jako jeden z cílů vygenerovat finance pro dobročinné účely,“ říká pro Radiožurnál vedoucí organizačního týmu Rosického rozlučky Tomáš Křivda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do dražby míří dresy z rozlučky Tomáše Rosického. Noví majitelé dostanou dresy nevyprané a také s certifikátem pravosti

Dražba dresů obou týmů začala ve středu v 16 hodin a potrvá dva týdny.

„Aukce jako taková bude probíhat na webu sportovniaukce.cz, který je na to specializovaný. My potom jako spolupořadatelé rozlučky, to znamená Sparta Praha, Fotbalová asociace ČR a marketingová společnost STES, tak se budeme všemi kanály snažit aukci propagovat, tak aby na ni zavítalo co nejvíce fanoušků,“ popisuje Křivda.

Tolik lidí Tomáše miluje, všiml si Fabregas. Rosický svou rozlučkovou asistenci věnoval synovi

Číst článek

Dražit se bude celkem 34 dresů určených speciálně pro rozlučkový zápas. Organizátoři se u každého z nich snažili zachovat co největší autenticitu, takže z dresu brankáře Jense Lehmanna nový majitel možná ještě vyklepe zbytky trávy.

„Všechny dresy jsou hrané ze zápasu, ani jsme je neprali, takže na nich je ještě bláto z utkání. Všechny dresy jsou vlastnoručně podepsány hráči a bude k nim přidán ještě certifikáty pravosti. Ty jsou podepsány jak hráčem, tak Tomášem Rosickým. Vyvolávací cena každého dresu je 1000 korun a minimální příhoz je sto korun,“ upřesňuje Tomáš Křivda.

Aukce dresů není prvním dílem charitativní části projektu. Už dříve se dražila bezmála stovka vstupenek na utkání. Vybralo se přes 100 tisíc korun, které budou předány Nadačnímu fondu Zeleného života.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme