Juventus se po odečtu bodů propadl na desáté místo. ‚Je to výzva a příležitost,‘ říká trenér Allegri

Ztratili vše, co pracně v posledních měsících vybojovali. V rámci skandálu falšování přestupového účetnictví Juventusu schytalo tresty nejen bývalé vedení klubu, ale i tým samotný. Kvůli odebrání 15 bodů se nyní ‚Stará dáma‘ propadla tabulkou daleko za příčky zajišťující alespoň Ligu mistrů. Ačkoliv vyhlídky v půlce sezony nevypadají nejlépe, trenér Massimiliano Allegri vyzývá hráče, aby si těžkou situaci nepřipouštěli.

Turín (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Massimiliano Allegri

Trenér Massimiliano Allegri | Foto: Jennifer Lorenzin | Zdroj: Reuters

Juventus sice začal velice rozpačitý start do sezony, v půlce října však nastartoval obdivuhodnou vítěznou sérii. Ačkoliv fanoušci stále nebyli spokojeni s často neatraktivní hrou, výsledky přicházely - Allegriho svěřenci zvítězili v osmi po sobě jdoucích utkáních a navíc za tu dobu neinkasovali ani jednou. Rázem se objevili dokonce na druhém místě tabulky Serie A. 

Trest pro Pavla Nedvěda. Za podvody při přestupech dostal osmiměsíční zákaz působení ve fotbale

Číst článek

Vzestup ukončila až vedoucí Neapol, která v posledním kole turínský celek rozstřílela 5:1. Další rána pak přišla v podobě trestu pro vedení klubu, ten ale bude Juventus bolet o poznání více. Kvůli odečtu 15 bodů se propadl zpět do míst, kde se pohyboval v září - do středu tabulky.

„Musíme se sebrat a soustředit jen na to, co se děje na hřišti. Tam se nachází jediná práce, kterou můžeme vykonávat,“ vyhlásil kouč Allegri před zápasem s nově pátou Atalantou Bergamo.

Kvůli skandálu už v listopadu rezignovala předseda klubu Andrea Agnelli, viceprezident Pavel Nedvěd i celá správní rada. Kromě nich dostal nyní několikaměsíční zákaz působení ve fotbale i bývalý sportovní ředitel Fabio Paratici. Klub se proti odečtu bodů odvolá.

„Nebudeme o tom přemýšlet tak, že začínáme zase odznova. Situace je prostě taková, že ztrácíme 22 bodů na čelo a musíme se zkrátka snažit posouvat se v tabulce. Rozhodnutí o odvolání se dozvíme za dva měsíce. Nechci se v tu chvíli ohlédnout a litovat toho, kde jsme mohli být,“ říká italský trenér.

„Naučil jsem se, že všechny situace mohou být přeměněny na příležitost. Jsme stále v Evropské lize, domácím poháru a v lize budeme hrát o 60 bodů. Jsem přesvědčený, že hráči z této těžké situace vytěží o nejvíce. Je to výzva, ale možná se nám povede něco mimořádného. Ve fotbale se zázraky dějí.“

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme