Fotbalisté Slavie v Konferenční lize remizovali v Berlíně 1:1, na jaře je čeká vyřazovací část

Fotbalisté pražské Slavie v závěrečném šestém utkání skupiny Evropské konferenční ligy remizovali v Berlíně s Unionem 1:1. Český šampion v přímém souboji o postup udržel druhé místo v tabulce a zahraje si jarní vyřazovací část. V mrazivém počasí na Olympijském stadionu poslal hosty v 50. minutě do vedení Ivan Schranz, v 64. minutě vyrovnal domácí Max Kruse.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie slaví výhru v Konferenční lize

Fotbalisté Slavie slaví remízu na půdě Unionu Berlín | Zdroj: Reuters

Slávisté si díky remíze o bod před Unionem udrželi druhé místo ve skupině za vítězným Feyenoordem Rotterdem. Český šampion postoupil do jarní fáze pohárů potřetí z posledních čtyř sezon.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského doplnili pražského rivala Spartu, která do úvodního kola vyřazovacích bojů Evropské konferenční ligy přešla coby třetí tým ze skupiny Evropské ligy. Los proběhne v pondělí v sídle UEFA v Nyonu.

Berlínský celek hraje domácí duely v pohárech v azylu na Olympijském stadionu, kde sídlí městský rival Hertha. Kvůli opatřením proti koronaviru mohlo dnes do hlediště jen pět tisíc diváků, z toho 250 hostujících fanoušků.

Utkání 6. kola skupiny E fotbalové Evropské konferenční ligy:

Union Berlín - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 64. Kruse - 50. Schranz. Rozhodčí: Obrenovič - Praprotnik, Kordež (všichni Slovin.). ŽK: Becker, Awoniyi - Bah, Ousou, Mandous. Diváci: 5000 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme