Jak do Sevilly? Slávisté hledají cestu do Andalusie, přímá linka z Prahy nelétá

Po šestnácti letech mohou fanoušci fotbalové Slavie plánovat výjezd na osmifinále evropské soutěže. Samotné utkání ve španělské Seville se bude hrát přesně za týden. Už dopředu ale příznivci sešívaných vědí, že to může být s návštěvou zápasu celkem složité.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie na posledním výjezdu v belgickém Genku

Fanoušci Slavie na posledním výjezdu v belgickém Genku | Foto: Francois Lenoir | Zdroj: Reuters

Fanoušci Slavie, kteří přesně za týden uslyší přímo na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána klubovou hymnu FC Sevilla, mohou mít za sebou i dobrodružné cestovatelské zážitky. Zřejmě jen málokdo bude chtít těch zhruba 2700 kilometrů z vršovického Edenu urazit autem, vždyť letadlem to trvá necelé tři hodiny. Jenže problém je, že v této části roku je spojení s jinak turisticky vyhledávanou Andalusií omezené.

Slavii čekají rekordmani Evropské ligy, v osmifinále se utká se Sevillou

Číst článek

„Není to Barcelona nebo Madrid, kam lítá spousta letů. Jde o destinaci, kam v letních měsících létají hlavně německé letecké společnosti, teď v zimě je to okrajové letiště,“ říká Radiožurnálu Lubomír Mikolajský z Champions Sport Tour, která ve spolupráci s Odborem přátel pražské Slavie letecký zájezd pořádá.

Jenže i tyto možnosti jsou zřejmě velmi omezené, fanoušci musejí počítat s tím, že se na ně nedostane, a i proto někteří zkoušejí hledat lety do největších španělských měst a kombinovat dopravní prostředky.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský a zřejmě ani někteří fotbalisté či fanoušci si před losem nepřáli ruský Krasnodar, ale španělská Sevilla je po silnici ještě o nějakých 300 kilometrů dál.

„Z Prahy tam není vůbec žádný přímý spoj. Prostě je složité se tam dostat,“ dodává Lubomír Mikolajský z cestovní kanceláře, která má zkušenosti se zájezdy na sportovní utkání.

Pozor na klubové symboly

Fanoušci, kteří se do Sevilly na zápas dostanou, musejí počítat s obvyklými pravidly chování při fotbalových výjezdech. To znamená třeba neprovokovat ve městě před utkáním či po něm klubovými symboly, zvlášť když jde o místo, kde v minulosti k problémům docházelo.

„Když před lety hrál Slask Wroclaw v Seville, fanoušci napadli autobus. Měli převahu a ukořistili několik vlajek. Od té doby se vyhýbají všem výjezdům mimo Španělsko. Do Polska nikdo nepřijel, a když hráli v Olomouci, taky tam nikdo ze Španělska nebyl,“ narážel v podcastu Slávistických novin fanoušek s přezdívkou Ragnar na zápas letního předkola Evropské ligy na Hané.

V Seville se nám omlouvají, že nebude vyprodáno. Začátek v 18:55 je prý časný a spousta fans je ještě v práci. Takže jen 35000.

18:38 – 28. 02. 2019

4 170

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme