Slavia po letech zájmu dotáhla příchod obránce Sinyana, zraněný hráč podepsal roční smlouvu

Fotbalová Slavia hlásí další letní posilu, do pražského klubu přichází gambijský obránce Sheriff Sinyan. Šestadvacetiletý hráč, o jehož příchod se sešívaní pokoušeli už dva roky, přichází do Edenu jako volný hráč po konci smlouvy v norském Molde. Aktuálně zraněný Sinyan podepsal v novém působišti roční smlouvu s dvouletou opcí.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia měla vytáhlého stopera ve svém hledáčku už dlouhou dobu, na spadnutí byl jeho příchod už v roce 2021, klub se ale s norským Molde nedohodl na odstupném. Sinyana se pak nepovedlo přivést ani v loňském přestupovém okně.

Dukla do první ligy patří, jiný cíl než postup není, říká kouč Rada. Nabídky z nejvyšší soutěže neměl

Číst článek

V letošním roce odehrál rodák z Osla kvůli zdravotním potížím pouze tři zápasy a zranění si přenáší i do svého nového klubu. Své angažmá v Praze začne za dva týdny v péči fyzioterapeutů, na hřišti by se měl objevit v horizontu tří měsíců.

„Sheriffa sledujeme dlouhodobě a jsme si vědomi dílčího rizika, které tímto příchodem podstupujeme. Nad aktuálním zraněním však převyšuje víra trenérů a nás všech v jeho potenciál. Máme na něj pouze kladné reference,“ sdělil pro klubový web sportovní ředitel Jiří Bílek.

„Jsem šťastný a vděčný, že tady mohu být. Po rozhovorech s trenérem a sportovním ředitelem jsem se v klubu cítil žádaný. Prošel jsem složitým obdobím, teď už se ale cítím mnohem lépe. Fotbal, kterým se Slavia prezentuje, je velmi atraktivní, mohl by mi sedět,“ řekl reprezentant Gambie.

Pravonohý Sinyan působil pět let v norském Lillestrømu, ve kterém působil i další slávistický obránce Igoh Ogbu. Od roku 2020 hrál za Molde, kde si kromě evropských pohárů zahrál i Ligu mistrů. Za národní tým si připsal pět startů.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme