Sparta uspěla i ve druhém zápasu sezony. Ze Zlína veze tři body díky penaltě Krejčího

Fotbalisté Sparty zvítězili ve druhém ligovém kole ve Zlíně 1:0. Jedinou branku vstřelil v 80. minutě z pokutového kopu kapitán Pražanů Ladislav Krejčí. Obhájce titulu vyhrál i druhý zápas v sezoně nejvyšší soutěže a opět neinkasoval. Naopak svěřenci trenéra Pavla Vrby, který dříve Spartu vedl, čekají na první body, v úvodním kole prohráli na hřišti nováčka z Karviné 1:4.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínský brankář Stanislav Dostál se marně natahuje po penaltě Ladislava Krejčího

Zlínský brankář Stanislav Dostál se marně natahuje po penaltě Ladislava Krejčího | Zdroj: Profimedia

Oba týmy nastoupily bez svých posledních posil, dánský brankář Vindahl zůstal jen na lavičce stejně jako zlínský stoper Černín.

Spartu v boji o Ligu mistrů čeká soupeř ze severu Evropy. Pražané narazí na Kodaň, nebo Breidablik

Číst článek

Úřadující mistři začali sebevědomě, vysokým presinkem znemožňovali zlínským hráčům rozehrávku a sami se po rychlých kombinacích dostávali do zakončení. V 11. minutě hlavička Sörensena pořádně protáhla gólmana Dostála.

Zlín se snažil hrozit z brejků, ale domácí hráči neudrželi míč na svých kopačkách. Hostující brankář Vorel musel výrazněji zbystřit při průniku Slončíka, jehož střela šla těsně nad.

Ve 33. minutě rozjásal zlínskou Letnou Žák, který uklidil míč do sítě po centru Čelůstky z přímého kopu. Sudí Černý kvůli těsnému ofsajdu gól neuznal. Akce byla výsledkem zvýšeného ofenzivního úsilí „Ševců“, kteří už do konce poločasu Spartu k ničemu vážnějšímu nepustili. Naopak Fantiš trefil ve 45. minutě po brejku tyč Vorlovy branky.

Po přestávce Pražané opět zvýšili tlak na domácí obranu, která působila velmi kompaktně a náznaky nebezpečí odvracela už v zárodcích. Zlín si pohlídal i standardní situace, v 58. minutě po jedné z nich Krejčí nezamířil přesně.

Zlínští vycítili šanci, z následného protiútoku byl blízko první brance zápasu Žák, jenže míč těsně před brankou dostal pouze na paty.

S přibývajícím časem se Zlín soustředil na uhájení cenné remízy, Sparta naopak poslala do ofenzivy čerstvé hráče Sejka s Peškem a Olatunjim. Její tlak sílil a rozhodnutí přišlo v 80. minutě. Po závaru v pokutovém území a zhlédnutí videa odpískal sudí Černý pokutový kop za ruku Cedidly a Krejčí ji bezpečně proměnil.

Český reprezentant proměnil v nejvyšší soutěži devátý pokutový kop za sebou, v minulém ročníku se nemýlil ani jednou z osmi pokusů. Závěr duelu si pak hosté i přes snahu „Ševců“ o vyrovnání pohlídali.

Pražané, kteří v srpnu vstoupí do kvalifikace o Ligu mistrů, podvanácté za sebou venku v lize neprohráli. Zlín nezdolal v nejvyšší soutěži Spartu podesáté v řadě a poosmé z toho prohrál.

Podmáčené hřiště v Olomouci

Utkání druhého kola první fotbalové ligy mezí Olomoucí a Karvinou rozhodčí Dominik Starý v 72. minutě přerušil kvůli podmáčenému terénu za stavu 3:1 pro domácí. Po odchodu hráčů do kabin a zhruba dvacetiminutové přestávce se opět začalo hrát.

Po několika minutách druhého poločasu začalo v Olomouci vydatně pršet. Starý přerušil utkání v době, kdy už byla hrací plocha značně podmáčená a míč se na ní zastavoval.

Hanákům zařídili v prvním poločase dvoubrankový náskok Lukáš Juliš a Ondřej Zmrzlý, ještě do přestávky snížil Papalelé. V 66. minutě Jan Navrátil zvýšil na 3:1 pro domácí.

Remíza Pardubic s Jabloncem

Fotbalisté Pardubic ve druhém ligovém kole remizovali doma bez branek s Jabloncem. Východočeši bodovali poprvé v sezoně navzdory tomu, že hráli od 24. minuty v oslabení po vyloučení brankáře Antonína Kinského. Premiérový bod získal i Jablonec, který minulý týden podlehl 1:3 Mladé Boleslavi.

Severočeši přerušili sérii tří porážek v nejvyšší soutěži. Pardubice doma v lize neprohrály s dnešním soupeřem počtvrté v řadě, stále ale čekají na první gól v novém ligovém ročníku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme