Od čtvrtka nám vypadlo šest lidí, vysvětluje Trpišovský. ‚Obměněná sestava drhla,‘ říká Masopust

Přetahovaná mezi pražskými „S“ o vedení v tabulce fotbalové ligy pokračuje. Slavia totiž porazila Slovácko 2:0 a nejméně do nedělního zápasu Sparty je o bod první. Slávistický tým tentokrát vyběhl na hřiště s netradiční základní sestavou - v té bylo několik hráčů, kteří obvykle nedostávají možnost od začátku.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér pražské Slavie Jindřich Trpišovský

Trenér pražské Slavie Jindřich Trpišovský | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

„Po repre pauze a vinou nějakých zranění, bolístek a náročným programem, co máme za sebou a co nás ještě čeká, bylo jasné, že ta sestava takhle vykrystalizovala,“ vyjmenovával slávistický záložník Lukáš Masopust některé důvody, proč trenér Jindřich Trpišovský zatočil se sestavou, o které rozhodl v pátek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy záložníka Slavie Lukáše Masopusta a trenéra Jindřicha Trpišovského po zápase se Slováckem

„Před naším předzápasovým večerním tréninkem, kdy k nám dorazily poslední informace, to šlo postupně. Ve středu jsem dělal rozhovor, kde jsem říkal, že jsou všichni zdraví. Ale od čtvrtka to začalo padat, během čtvrtku a pátku nám vypadlo asi šest lidí,“ vysvětlil Trpišovský.

Mezi nimi byl například kvůli nemoci Lukáš Provod, kvůli zranění Conrad Wallem, hrát nemohl ani Igoh Ogbu, k tomu někteří – jako Christos Zafeiris - chyběli kvůli karetním trestům.

Ve Zlíně padlo rekordních 14 branek, Mladá Boleslav jich dala devět. Plzeň prohrála v Liberci

Číst článek

A i když Slavia měla proti Slovácku optickou převahu, šancí bylo minimum. „Kombinace trošku drhla, ale důležité je, že se to zvládlo i s kombinovanou sestavou,“ mohl nakonec spokojeně říct záložník aktuálního lídra tabulky Lukáš Masopust.

Zatímco na Slavii padly pro fotbal tradiční dvě branky, ve Zlíně jich viděli diváci neuvěřitelných čtrnáct – a to je rekord samostatné české ligy.

A prohra domácího týmu s Mladou Boleslaví 5:9 neunikla ani slávistickému trenérovi Jindřichu Trpišovskému. „Určitě bych chtěl trénovat tak, abychom dali devět gólů. Naopak bych nechtěl být tam, kde jich devět dostaneme. Je to neuvěřitelné a neumím si představit, jak se to mohlo sejít. Možná si to pustíme, abychom měli lepší inspiraci a lépe se trefovali,“ poznamenal Trpišovský, který se Slavií zažil několik gólově bohatých zápasů, nikdy ale takhle divokých.

Mirko Vasić, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme