U fotbalistů je tetování na očích, proto se to tak probírá, říká Sýkora, který ho má i jako motivaci

K vítězství v Lize mistrů má momentálně dost daleko, ale proč by o něm nemohl alespoň snít? Jabloneckému fotbalistovi Janu Sýkorovi teď bude tenhle ambiciózní cíl připomínat další tetování.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Sýkora v tetovacím salónu.

Jan Sýkora v tetovacím salónu. | Foto: David Nyč | Zdroj: Český rozhlas

„Normální lidi mají taky tetování, jen to není tak na očích. U fotbalistů je to na očích, proto se to tak probírá,“ říká Jan Sýkora o častých komentářích fotbalových fanoušků na adresu tetování, která zdobí kůži některých hráčů.

Jan Sýkora se uvelebil v křesle v místnosti, jejíž stěny jsou doslova poseté diplomy za tatérské dovednosti. „Tady mám hlavu tygra, tady mám hlavu orla, egyptského supa, růži, holubici...,“ vyjmenovává kmenový hráč Slavie, který momentálně hostuje v Jablonci, svá tetování.

Přehrát

00:00 / 00:00

U fotbalistů je tetování na očích, proto se to tak probírá, říká Sýkora, který ho má i jako motivaci

Teď se Sýkorovi rýsuje další - pohár pro vítěze Ligy mistrů. „Začali jsme ho dělat tři měsíce zpátky, on totiž vůbec nemá čas,“ říká místní tatér Peťan.

I tohle tetování má stejně jako ta ostatní svůj význam. Sáhnout si na slavný pohár je totiž Sýkorův sen a tetování mu ho připomíná.

„Proto to tam je. Peťan udělal z toho poháru i plamen, aby bylo vidět, že pro to furt hořím. Že tam ta touha je,“ vysvětluje Sýkora a rozpovídá se i o tom, jestli měl někdy kvůli svým tetováním třeba problémy s rodiči.

„Tím, že jsem byl od sedmnácti z baráku, tak to rodiče nějak nechávali víceméně na mně. Možná ze začátku kroutili očima, ale nic neřekli. Oni jsou v tomhle tolerantní,“ usmívá se Sýkora na návštěvě u svého dvorního tatéra, od kterého brzy odejde s ještě o něco barevnější kůží.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme