UEFA zařadila sparťana Krejčího mezi padesátku světových talentů. Z české ligy je v žebříčku i Sima

Sparťan Ladislav Krejčí mladší a slávista Abdallah Sima se dostali mezi 50 talentovaných fotbalistů, kteří by podle UEFA mohli v tomto roce zazářit. Evropská fotbalová unie sestavila seznam na základě výběru svých dopisovatelů. Oba zástupci české ligy se ocitli ve společnosti například vycházející dortmundské hvězdy Youssoufy Moukoka, který se v 16 letech stal nejmladším hráčem i střelcem německé ligy.

Nyon Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský fotbalista Ladislav Krejčí mladší

Sparťanský fotbalista Ladislav Krejčí mladší | Foto: PASCAL ROSSIGNOL | Zdroj: Reuters

Jednadvacetiletý Krejčí přišel do Sparty předloni v létě z Brna a rychle se zařadil mezi stálice sestavy. Za letenský tým dosud odehrál 46 zápasů a dal pět gólů.

Simova hodnota je více než 200 milionů korun, Souček stojí čtyřikrát tolik. Z ligy je nejdražší Hložek

Číst článek

„Záložník je takřka neodmyslitelnou součástí sestavy Sparty. Zatím nemá na kontě žádný start v seniorské reprezentaci, ale určitě do ní nemá daleko po gólech v úspěšné kvalifikaci jednadvacítky,“ napsala UEFA o Krejčím.

Devatenáctiletý Sima se stal v dresu Slavie objevem podzimu. Po letním příchodu z Táborska nastoupil senegalský křídelní hráč v lize v osmi utkáních a dal sedm branek. V Evropské lize pomohl Slavii k postupu do vyřazovací části třemi góly.

„Sima je rychlý ve hře po zemi a vynikající ve vzduchu. V prosinci dvakrát skóroval ve vítězném derby proti Spartě,“ připomněla UEFA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme