V Anglickém poháru došlo k senzaci. Tým ze šesté ligy Maidstone porazil druholigový Ipswich 2:1

Čtvrté kolo Anglického poháru bylo svědkem senzačního postupu fotbalistů Maidstone, týmu hrajícího až šestou nejvyšší soutěž. Jeho obětí se stal druholigový Ipswich, který outsiderovi podlehl na domácím hřišti 1:2. Hrdinou zápasu 4. kola byl brazilský brankář Lucas Covolan, jenž zneškodnil dvanáct střel. V sestavě Ipswiche chyběla týmová brankářská jednička Václav Hladký.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maidstone United

Maidstone United FC postoupil do osmifinále FA Cupu | Foto: Action Images/Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Hosté se ujali vedení v závěru prvního poločasu zásluhou Lamara Reynoldse. Po změně stran za momentálně druhý tým druhé nejvyšší anglické soutěže vyrovnal Jeremy Sarmiento, ale soupeře to překvapivě nezlomilo a v 66. minutě rozhodl Sam Corne.

Oba kluby přitom ve srovnání podle tabulek v jednotlivých soutěžích dělí od sebe 98 pozic. Maidstone se stal od roku 1978 prvním týmem mimo pět nejvyšších ligy v hierarchii anglického fotbalu, který postoupil v FA Cupu tak daleko. Před 46 lety se to povedlo týmu Blyth Spartans.

Za dnešní výhru si klub z města, ve kterém žije okolo 100 tisíc obyvatel, vysloužil finanční odměnu ve výši 230 tisíc liber (6,66 milionu korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme