Vyjádřil se jako blbec, rozzlobil se starosta Beneventa na Stramaccioniho. Trenér Sparty se omluvil

Komentář trenéra fotbalistů Sparty Andrey Stramaccioniho po nedělní ligové porážce s Plzní (0:1) naštval starostu Beneventa, o kterém se italský kouč zmínil. Hlavní představitel města s více než šedesáti tisíci obyvateli Clemente Mastella označil Stramaccioniho za blbce. Kouč se následně za svá slova omluvil.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Stramaccioni během zápasu s Plzní

Andrea Stramaccioni během zápasu s Plzní | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Trenér Sparty si po utkání stěžoval, že rozhodčí neprokazují jeho klubu větší respekt. „Nejsme Benevento (nováček italské ligy), jsme Sparta,“ prohlásil jednačtyřicetiletý kouč.

V Beneventu, jehož tým prohrál všech osm dosavadních zápasů Serie A se skóre 2:19, vzbudila jeho slova velké rozhořčení. Rozezlený starosta na dálku odpověděl Stramaccionimu v podobném stylu.

Tragédie v Indonésii. Po srážce se spoluhráčem zemřel fotbalový brankář

Číst článek

„My nejsme Stramaccioni, víte. Bývalý kouč Interu se vyjádřil jako blbec. Byli jsme z toho v šoku, tohle je jednoduše nepřijatelné. Snad zasáhne trenérská unie a on se omluví našemu městu i klubu,“ uvedl Mastella.

Stramaccioni se skutečně omluvil a snažil se svůj komentář vysvětlit. „Zmínil jsem se o Beneventu, protože hrají v Serii A vůbec poprvé. Omlouvám se těm, kterých se to dotklo, ale to jsem neměl v úmyslu. Jsem z tohoto regionu, moje babička se v provincii Benevento narodila. Mám tu rodinu a nechtěl jsem to město urazit,“ citovala kouče italská média.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme