Fotbalista Ondrášek si v MLS vystřílel pozvánku do reprezentace. Nastoupit může už proti Anglii

Do české fotbalové reprezentace pro utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy s Anglií a následný přípravný zápas se Severním Irskem byl dodatečně povolán Zdeněk Ondrášek z Dallasu. Třicetiletý útočník se tak v národním týmu objeví poprvé v kariéře.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek se poprvé střelecky prosadil v MLS

Fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek se poprvé střelecky prosadil v MLS | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ondrášek v této sezoně zámořské soutěže MLS odehrál 16 zápasů a dal pět branek. „Trenéři ho pečlivě sledovali delší dobu. V posledních týdnech si řekl o nominaci svými výkony za Dallas. Myslíme si, že si pozvánku do národního týmu zaslouží a že nám může pomoci,“ uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentace Libor Sionko.

Útočník Ondrášek v jedenáctém zápase poprvé skóroval v MLS. Pomohl Dallasu k remíze

Číst článek

Ondráškovi se střelecky dařilo i v minulém ročníku během působení ve Wisle Krakov, za kterou se v 19 duelech trefil jedenáctkrát. Předtím nastupoval za Tromsö nebo České Budějovice. Na mezinárodní scéně má zatím na kontě pouze tři starty za reprezentaci do 21 let.

Čeští fotbalisté se sejdou v pondělí v Praze, ale Ondrášek se k týmu připojí až večer, protože ho v neděli ještě čeká zápas proti Kansas City. Národní tým poté 11. října nastoupí v pražském Edenu proti Anglii, přípravný duel se Severním Irskem odehraje o tři dny později na Letné.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme