Fotbalistky Sparty podlehly v Lize mistryň AS Řím, Slavia na Islandu porazila místní Valur

Fotbalistky Sparty v úvodním utkání play-off o postup do skupinové fáze Ligy mistryň prohrály doma s AS Řím 1:2, přestože vedly. Dařilo se naopak fotbalistkám Slavie, které si vezou cenné vítězství z Islandu, kde porazily Valur 1:0. Slávistky sehrají odvetu příští středu, sparťanky o den později.

Praha/Reykjavík (Aktualizováno: 21:17 21. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalistky pražské Sparty podlehly v Lize mistrů římskému AS

Fotbalistky pražské Sparty podlehly v Lize mistrů římskému AS | Zdroj: Profimedia

Pražanky vedly od 51. minuty po střele Martínkové z vápna. Domácí pak dvakrát podržela gólmanka Chládeková, v 78. minutě ji ale překonala po zakončení z první kapitánka Římanek Bartoliová.

Fotbalistky Slavie si Ligu mistru nezahrají, Arsenal jim v odvetě předkola nasázel čtyři branky

Číst článek

Před vypršením základní hrací doby dokonala obrat Haaviová, která spíše centrovala, míč se ale nakonec od břevna odrazil do branky.

Slavia uspěla

Triumf obhájkyň českého titulu Slavie zařídila v Reykjavíku v 26. minutě Tereza Kožárová. Hráčky Valuru mohly vyrovnat po změně stran, jenže střelu Sigfusdóttirové zastavila branková konstrukce.

Ve druhém kole je ve hře i Paris St. Germain s brankářkou Barborou Votíkovou. Francouzský celek se utká se švédským Häckenem.

Dvanáct postupujících týmů z druhého kola kvalifikace doplní v hlavní fázi obhájkyně trofeje z Lyonu, poražené finalistky z Barcelony a také Chelsea s Wolfsburgem. Skupinová fáze začne v říjnu.

Největším úspěchem českého týmu na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Ligy mistryň. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Úvodní utkání 2. kola kvalifikace fotbalové Ligy mistryň:

Sparta Praha - AS Řím 1:2 (0:0)
Branky: 51. Martínková - 78. Bartoliová, 90. Haaviová.

Sestava Sparty: Chládeková - Dědinová (71. Jalecová), Bertholdová, Stárová, Dlasková - Cvrčková (71. Pochmanová), Sonntagová, Polcarová - Trippová, Martínková, Changová (82. Švíbková). Trenér: Masaryk.

Valur (Isl.) - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 26. Kožárová.

Sestava Slavie: Lukášová - Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Krejčiříková, Šurnovská - Veselá, Szewieczkowá, Černá (86. Keeneová) - Kožárová (79. Divišová). Trenér: Piták.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme