Červenka bojuje s virózou. Nominaci proti Rakousku měnit nebudeme, říká Rulík po výhře nad Německem

Čeští hokejisté začali přípravu před domácím světovým šampionátem dvěma výhrami nad Německem. Svěřenci Radima Rulíka navázali v Karlových Varech na čtvrteční výhru 3:0 sobotním vítězstvím 4:2.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Radim Rulík (uprostřed) udílí pokyny svým svěřencům v přípravném zápase proti Německu

Kouč Radim Rulík (uprostřed) udílí pokyny svým svěřencům v přípravném zápase proti Německu | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

„Němci se postupně zlepšovali a měli výborné nasazení. Jde o první týden závěrečné přípravy a těší nás dva zvládnuté zápasy. Budeme mít tak větší chuť do práce,“ těšilo Radima Rulíka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Radima Rulíka po vítězném přípravném utkání českých hokejistů proti Německu

Ve druhém utkání Češi sice dvakrát inkasovali, přesto měli zápas jasně pod kontrolou. A to i ve chvíli, kdy chyběli asi největší hvězdy týmu Roman Červenka, David Tomášek a Michael Špaček.

„Plnili jsme, co jsme si řekli. Když už Němci měli nějakou šanci, tak to bylo většinou po naší chybě. Jinak jsme zápas kontrolovali a hráli dobře,“ hodnotil Michal Kovařčík, který se těšil nejen z výkonu nebo vítězství, ale i své první reprezentační branky v kariéře.

Stejná nominace

Další bude moci přidat v příštím týdnu do sítě Rakouska. V průběhu druhého přípravného kempu právě tým trenéra Radima Rulíka vyzve tento celek. Český kouč povolá do boje stejný výběr, který měl k dispozici v Karlových Varech. Sestava bude bez jediné změny.   

„V úterý máme nástup v Českých Budějovicích. Může se stát, že nám to zkomplikuje nějaká zdravotní záležitost. Roman Červenka má menší virózu, ale mělo by to být dobré. Nominace je stejná jako v Karlových Varech,“ říká Radim Rulík.

Rozhodnutí šéfa české střídačky ponechat stejný kádr i na další týden spolu těšilo nejvíc samotné hráče. „Je to fajn. Pamatuji si, jak jsem byl asi tři roky zpátky na začátku kempu a každý týden přijely dvě nové pětky kluků. Pořád byl člověk po těch týdnech na místě. Parta se teď udrží na další týden, což by nám mohlo pomoci,“ vysvětluje obránce Andrej Šustr.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme