Pro Jiříčka sezona skončila, hokejový obránce musí po zranění na mistrovství světa na operaci

Plzeňský obránce Adam Jiříček musí po zranění z mistrovství světa juniorů na operaci kolena a hokejová sezona pro něj skončila. Teprve sedmnáctiletý talent se po loňském debutu již v této sezoně napevno usadil v kádru extraligové Plzně, ale chirurgický zákrok jej už v tomto ročníku na led nepustí. Západočeský klub to oznámil na svém webu.

Göteborg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Jiříček

Adam Jiříček | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Jiříček se zranil 26. prosince v zahajovacím utkání proti Slovensku (2:6) a ze šampionátu v Göteborgu odcestoval domů, kde podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí.

Naštvalo je, že prohrávali, a nakoplo je to, komentoval kanadskou zarputilost autor druhé branky Cibulka

Číst článek

Charakter zranění klub neupřesnil, ale nutná je operace. V tomto týdnu se hráč podrobí finálnímu vyšetření na ortopedické a traumatologické klinice plzeňské fakultní nemocnice.

„Po nezbytné předoperační rehabilitační přípravě podstoupí operaci zraněného kolena u specialisty na tuto problematiku, profesora Petra Zemana,“ oznámil klub.

Adam Jiříček vloni v lednu debutoval v 16 letech v extralize a odehrál v minulé sezoně za Škodu dvanáct zápasů, v kterých si připsal dvě asistence. V aktuálním ročníku nejvyšší domácí soutěže odehrál 19 utkání a zaznamenal jednu gólovou přihrávku. Stejný počet startů si připsal i v reprezentačních výběrech do 18 a 20 let.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme