Třinec se musí obejít bez Voženílka, klíčový útočník Ocelářů byl potrestán za faul na Chlapíka

Hokejisté Třince budou ve třetím a čtvrtém utkání semifinále play-off extraligy proti Spartě nuceně postrádat klíčového útočníka Daniela Voženílka. Osmadvacetiletý reprezentant dostal dvouzápasový trest za faul na Filipa Chlapíka ve středečním duelu série, kterou Sparta vede 2:0. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) informovala o rozhodnutí předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka v tiskové zprávě.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Voženílek

Daniel Voženílek | Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Voženílek nedovoleně atakoval Chlapíka ve 13. minutě, kdy jej „dohrál“ u mantinelu. Rozhodčí René Hradil a Jakub Šindel třineckého útočníka v zápase, v němž se poté Voženílek střelecky prosadil, nevyloučili.

Manažer rozhodčích APK LH Vladimír Pešina ve čtvrtek uvedl, že oba arbitři nepodali kvalitní výkon a v příštích zápasech nebudou nasazováni.

Podle pravidel měl být Voženílek vyloučen na 5 minut a do konce utkání. „Při rozhodování byla zohledněna nebezpečná vzdálenost od mantinelu a intenzita zákroku v jeho závěrečné fázi, stejně jako nižší nájezdová rychlost faulujícího hráče i fakt, že faulovaný hráč byl v držení puku a zákrokem nebyl zraněn,“ uvedl Ujčík ve zprávě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme