Měli jsme šance, stačí to proměňovat, litoval pardubický Sedlák. Trenér Třince hráčům děkoval

I když vyšlete na branku soupeře o dvacet střel více než soupeř, přesto můžete prohrát. Přesvědčili se o tom hokejisté Pardubic, kteří ve třetím semifinále play-off přestříleli domácí Třinec 34:14, ale nakonec prohráli 1:2 a stejným poměrem na zápasy ztrácejí i v celé sérii.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Sedlák v akci

Lukáš Sedlák v akci | Zdroj: Profimedia

Hokejisté Třince dále ukazují, že čtvrtý mistrovský titul v řadě není nereálný. V semifinálové série totiž vedou nad vítězem základní části extraligy Pardubicemi 2:1 na zápasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak komentovali třetí semifinálové utkání mezi Třincem a Pardubicemi hokejisté a trenéři

„Aktivní výkon, aktivní jsme byli po celé utkání, bohužel jedna branka je málo, potřebovali jsme dát víc. Těsný zápas se rozhodl v závěru, kdy jsme nepokryli hráče v předbrankovém prostoru a prohráli jsme 2:1. Škoda, že jsme si trochu nepomohli přesilovkou, ale výkon aktivní a naše jednoznačná střelecká převaha. Bohužel zápas, který se stává,“ přemítal pro Radiožurnál Sport kouč Pardubic Radim Rulík.

Nejlepší útočník Pardubic Lukáš Sedlák za stavu 0:0 trefil tyčku domácí branky, neproměnil samostatný nájezd, stejně jako velké šance jeho spoluhráči z prvního útoku Tomáš Hyka a David Cienciala.

„Zklamání. Měli jsme super šance, které jsme nedali. Hned v první třetině jsem jel sám na bránu, pak Tomáš jel sám a Činel ve třetí třetině taky. Měli jsme šance a stačí to proměňovat. Dal jsem tyčku, tak vždycky stačí kousek. Hráli jsme výborný hokej, ale udělali dvě chyby a oni dali dva góly. My jsme nevyužili šance, dvakrát nebo třikrát sami na bránu, z toho musíme dát alespoň jeden gól.“

Trenér ocenil nasazení

Třinečtí hokejisté tak získali hodně cenné vítězství a jejich trenér nešetřil chválou.

„Asi jsme nebyli lepší v zápase, ale naopak u nás jsem viděl spoustu bojovnosti, nasazení, spoustu zablokovaných střel a to hlavně v přesilovkách soupeře a toho si velice vážím. Děkuji hráčům a gratuluji jim,“ pochvaloval si třinecký trenér Zdeněk Moták.

Třinec vede 2:1 a v pátek se od 17 hodin bude v jeho hale Werk Aréně hrát další utkání.

„Když budeme hrát úplně stejně, tak se k nám štěstí trochu obrátí a třeba od tyčky a od zad se to odrazí do brány.“ Vrátil se ke smolnému pardubickému momentu Lukáš Sedlák.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme