Šest odchodů, deset příchodů. Trenér Jalonen musí po zápasech v Ostravě dělat škrty v týmu

Čeští hokejisté zvládli obě přípravná utkání v Ostravě vítězně. Po čtvrtečním triumfu 5:1 v pátek porazili Slovensko 3:2 po samostatných nájezdech. Spokojenost z výhry ale u některých hráčů vystřídalo zklamání z vyřazení z kádru. Zápas byl podle trenéra Kariho Jalonena povedený, i tak musel vyřadit šest hráčů, nově příchozích je deset.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kari Jalonen

Kari Jalonen | Zdroj: Český rozhlas

„Hráli jsme lépe, než první utkání. Celkově to byl lepší zápas i ze strany Slováků. Všechny naše čtyři lajny makaly šedesát minut, možná i více. Není jednoduché hrát dva duely se stejným soupeřem ve dvou dnech, ale oba týmy poslaly trenérům dobrý signál,“ zhodnotil pro Radiožurnál Sport kouč Kari Jalonen dvojzápas v Ostravě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra české hokejové reprezentace Kari Jalonena a hokejistu Radana Lence po zápasech v Ostravě

Ten v obou dnech navštívilo dohromady 5300 diváků a vytvářeli dobrou atmosféru. Po dvojutkání nejdříve nechal trenér Jalonen hokejisty navečeřet a pak musel oznámit škrty pro další týden. Do kádru totiž přijde hned 10 nových hráčů. Končí jich šest – gólman Lukeš, obránci Pýcha s Moravčíkem a útočníci Najman, Horký a Hrabík.

„Všichni, kteří nás opouští, pracovali s týmem velmi dobře. Je to naše práce, jdeme do třetího týdne přípravy a zapojí se teď hodně nových hráčů. Takže musíme vyřazovat,“ prohlásil šéf české střídačky.

Kubalík, Vejmelka nebo Kaut. Hokejovou reprezentaci posílí hráči z NHL, naopak chybět bude Hertl

Číst článek

Novými tvářemi jsou brankáři Langhamer a Vejmelka, pardubická čtveřice Dvořák, Košťálek, Sedlák a Hyka, mladí obránci Svozil a Jiříček, zkušený útočník Červenka a naopak mladý Kaut. Jedním ze šťastných, který se v kádru udržel, je střelec gólu i rozhodujícího pátečního nájezdu Radan Lenc.

„Je to úleva, že pokračuji dál. Samozřejmě je ale smutné, když někdo končí, protože už jsme tady nějakou dobu spolu a máme výbornou partu. Všichni, co jsme tady, tak se chceme dostat až na mistrovství světa, ale bohužel tak je to dané. Kvalitních kluků, kteří přijdou, máme dost,“ uzavřel Lenc.

V příštím týdnu reprezentaci čekají dva zápasy s Rakouskem. 

David Procházka, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme