Z 0:2 na 3:2. V souboji o první místo v extralize vyhrála Sparta, zápas s Třincem rozhodl Kudrna

Hokejisté Sparty zvítězili v dohrávaném 10. kole extraligy doma v přímém souboji o první místo nad Třincem 3:2, přestože prohrávali po první třetině 0:2. Obrat dovršil v čase 57:23 slovenský útočník Andrej Kudrna. Pražané se radovali už z devátého vítězství za sebou a před Oceláři, kteří mají zápas k dobru, vedou tabulku už o čtyři body. Slezané neuspěli po sedmi výhrách v řadě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlevo Andrej Kudrna ze Sparty se raduje z gólu. Zleva Robert Říčka ze Sparty, Martin Růžička z Třince, brankář Třince Ondřej Kacetl

Vlevo Andrej Kudrna ze Sparty se raduje z gólu. Zleva Robert Říčka ze Sparty, Martin Růžička z Třince, brankář Třince Ondřej Kacetl | Zdroj: ČTK

Sparta se vedle absencí kvůli marodce musela obejít bez dvou reprezentantů – obránce Davida Němečka a útočníka David Tomáška. Oceláři mimo zdravotně indisponovaných hráčů mají na Švédských hrách v Malmö hned trio opor  zadáka Davida Musila a z ofenzivy Michaela Špačka a nejlepšího střelce extraligy Matěje Stránského.

Třinec přehrál Zlín a slaví sedmou výhru v řadě, Sparta zvládla nájezdy proti Pardubicím

Číst článek

Hned po minutě hry se dostali do potyčky Kudrna s Freibergsem a při hře čtyř proti čtyřem Oceláři v čase 2:50 otevřeli skóre. Obránce Marian Adámek měl po Hrňově přihrávce čas si na levém kruhu najít ideální střeleckou pozici a zamířil pod vyrážečku Machovského.

Sparta se ubránila při vyloučení kapitána Řepíka, ale v deváté minutě znovu inkasovala díky práci Kurovského. Ten nejdříve zadovkou zpoza branky uvolnil Marcinka, jehož zakončení u levé tyče Machovský ještě vyrazil levým betonem, ale puk se odrazil na druhou stranu ke Kurovskému, který o pravou tyč a pravý beton dostal puk za brankovou čárou.

Machovského vystřídal Salák, který se dostal do hry místo jedničky týmu v průběhu druhého utkání za sebou. V neděli při výhře nad Pardubicemi 5:4 po samostatných nájezdech opustil Machovský brankoviště za stavu 1:3 po první třetině. Za domácí v úvodním dějství měli ojedinělé šance střelou z otočky Řepík a díky teči Pech.

Kosticyn nebude chybět Pardubicím sedm zápasů, disciplinární komise mu snížila trest na tři

Číst článek

Oceláři dlouho nepouštěli Pražany do velkých příležitostí. V jedné z mála se dostal před Kacetla Horák, ale neprostřelil jej. Až ve 32. minutě se sparťané radovali. Ve finální fázi přečíslili soupeře a po Horákově přihrávce zamířil k levé tyči Řepík.

Ve 36. minutě neuspěl se svým pokusem nejproduktivnější obránce soutěže Gernát a z protiútoku po Formanově přihrávce odražené o levý mantinel prostřelil Kacetla mezi betony Polášek.

Vrátit Třinci náskok mohl po efektní kličce mezi nohama Kurovský, ale atakovaný nezakončil. Před koncem druhé části nabídly fauly Adámka a Romana domácím na 104 sekund přesilovku pět na tři a po Kundrátkově vyloučení pak ještě na dalších sedm vteřin.

Přesilovku si zahrál při Jandusově trestu i Třinec, ale stav se neměnil. Další početní výhodu nabídl Třinci v 54. minutě Pech, ale Saláka ohrozil jen Ondřej Kovařčík z dorážky. Růžička při dalším tlaku zakončil do boční konstrukce. Udeřila naopak Sparta a Kudrna z dorážky rozhodl.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Řepík (R. Horák, Rousek), 36. Polášek (M. Forman, Zikmund), 58. A. Kudrna (Říčka, M. Sukeľ) - 3. M. Adámek (Hrňa, Kurovský), 9. Kurovský (Marcinko). Rozhodčí: Hodek, Šír - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. M. Kalus (Mallet), 34. Flick (Gewiese, Schleiss), 38. L. Krenželok (Koch, L. Doudera). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:4 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Kohout (Černoch), 46. Vondráček, 53. Kohout (Pulpán) - 23. Olesz (Kolouch, Vyrůbalík), 40. Ondrušek (Handl, Burian), 43. Nahodil (Kunc, Švrček), 61. Ondrušek (J. Knotek). Rozhodčí: Jeřábek, Pilný - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Bez diváků.

Madeta Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 13. J. Mikuš (Tybor). Rozhodčí: Horák, Pražák - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Mueller, 10. P. Holík, 31. Mueller (P. Holík, Zaťovič) - 8. Orsava (Jank, F. Pavlík), 13. Blain (Cingel), 37. Cingel (Graňák), 58. Orsava (V. Růžička ml., Blain). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Bez diváků.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Bernad (Dlapa, J. Stránský), 46. D. Šťastný (Ševc, A. Zbořil), rozhodující nájezd P. Kousal - 11. Irving (Demel, P. Zdráhal), 35. Ščotka (M. Hanzl, P. Zdráhal). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - J. Svoboda, Rožánek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme