Zadina se pustil do hokejového experta Antoše. ‚Má vliv na působení rozhodčích,‘ kritizuje trenér Pardubic

I když Pardubice vyhrály ve čtvrtém utkání finálové série na ledě Třince 6:2 a srovnaly v sérii na 2:2 na zápasy, nezněl jejich trenér Marek Zadina po utkání příliš radostně. Celkem osm vyloučených hráčů Pardubic ho vytočilo. Nejprve zaútočil na tiskové konferenci na Českou televizi a hokejové experty.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejových Pardubic Marek Zadina

Trenér hokejových Pardubic Marek Zadina | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Nelíbí se mi, jaký vliv mají ‚experti‘ na působení rozhodčích,“ prohlásil na tiskové konferenci pardubický trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z pátého utkání finále extraligy, které mělo dohru na následné tiskové konferenci

Ale pak po dvaceti minutách si Zadina vyžádal opravu, i když se ve svých vyjádření trochu zamotal. Jak sám přiznal, názory expertů neslyšel, ale dozvěděl se je zprostředkovaně.

„Z mojí strany pravděpodobně došlo k nějaké dezinformaci. Nebylo to řečeno v České televizi, ale v podcastu webu Sport.cz,“ říká Zadina. Podle něj neovlivňují experti v médiích jen veřejnost, ale i rozhodčí.

„Myslím, že taková vyjádření lidí a podlehnutí funkcionářům a komisi do hokeje nepatří,“ říká otec hokejisty San Jose Filipa Zadiny.

„Odmítám jeho názory, pro mě to není žádný expert“

Marek Zadina (Hlavní trenér Pardubic)

Zadinovi vadí hlavně úzkostlivé posuzování dohrávaných soubojů kolem brankoviště a jmenuje konkrétního experta, bývalého útočníka Milana Antoše.

„Milan Antoš, který hrál celý život okolo brankoviště, říká nějaké věci, se kterými nesouhlasím. Špiní Pardubice, celou organizaci a naše hráče. Odmítám jeho názory, pro mě to není žádný expert,“ kritizuje Zadina.

Večer přispěchal s vyjádřením na Zadinovu adresu i šéf komise rozhodčích Vladimír Pešina.

„Rozhodčí, včetně jejich vedení, fungují nezávisle a nejsou ovlivňováni médii. Po vyhodnocení druhého utkání finále mezi Pardubicemi a Třincem jsme se rozhodli všem aktérům zaslat videomateriál, který připomíná principy ochrany brankoviště a komunikace rozhodčí. Ty jsou součástí všech sezonních seminářů. V žádném případě nešlo o změnu pravidel a jejich výkladů,“ vysvětluje bývalý rozhodčí.

Série bude pokračovat ve středečních 18 hodin pátým utkáním na východě Čech za stavu 2:2.

Stanice Radiožurnál Sport odvysílá přímý přenos a server iROZHLAS.cz bude klíčový zápas série sledovat v podrobné online reportáži.

David Procházka, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme