Hokejový Hradec vyřadil brankáře Bartošáka z týmu. Nedostavil se v pátek na trénink a zápas s Kladnem

Vedení extraligového Hradce Králové na svém webu potvrdilo, že hokejový brankář Patrik Bartošák je aktuálně vyřazen z kádru. Podle deníku Sport měl problém s policií, což Mountfield s ohledem na nedostatek informací nepotvrdil. Web sport.cz informoval o tom, že usedl pod vlivem alkoholu za volant a byl účastníkem autonehody.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Hradce Králové Patrik Bartošák

Brankář Hradce Králové Patrik Bartošák | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: Profimedia

„Klub v tuto chvíli může sdělit pouze to, že se hráč nedostavil na páteční dopolední trénink a také na sraz před večerním zápasem proti Kladnu,“ uvedli Východočeši na svém oficiálním webu. Utkání 21. kola odchytal Jan Lukáš, který se spolehlivým výkonem podílel na výhře 2:1.

Deník Sport na svém internetovém webu už po utkání uvedl, že klub údajně čeká na informace od policie. K vedení klubu se mělo dostat, že Bartošák byl chycen ve vozidle a měl porušit zákon. „Zatím jde o interní záležitost, takže se nezlobte, vyjadřovat se k tomu teď nebudu,“ řekl po zápase asistent trenéra Peter Frühauf.

Ani v sobotu Východočeši další konkrétní informace nezveřejnili. „Zprávy, které se objevily v médiích, nemůže klub v tuto chvíli potvrdit, protože oficiální informace o včerejším dopravním přestupku Patrika Bartošáka nemá. Vedení Mountfieldu HK je s Patrikem Bartošákem v kontaktu, hráč je aktuálně postaven mimo kádr A mužstva,“ uvedli představitelé klubu s tím, že až budou mít další informace, zveřejní je.

Třicetiletý Bartošák přišel do Hradce Králové před sezonou z Finska a stal se jedničkou týmu. Doposud odchytal 17 zápasů s úspěšností 91,88 procenta a průměrem dvou inkasovaných branek na utkání. Čtyřikrát udržel čisté konto. I s ohledem na jeho výkony klub na začátku měsíce uvolnil Henriho Kiviaha do Finska, odkud přivedl Lukáše.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme