Bez zraněného Jiříčka a se změnami v útoku. Čeští junioři se pokusí proti Norům napravit úvodní prohru

Hokejovou reprezentaci opouští na juniorském mistrovství světa Adam Jiříček. Jediný český obránce držící hůl napravo si z úvodního utkání turnaje, ve kterém národní tým nestačil na Slovensko 2:6, odnesl zranění kolena.

Göteborg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink českých hokejistů

Trénink českých hokejistů | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

„Adamovo zranění kolena je bohužel tak vážné, že nemůže pokračovat v turnaji. Odlétá do Česka a ve čtvrtek má magnetickou rezonanci. Tam se buď potvrdí, nebo vyvrátí, co si myslí náš doktor, a uvidíme, co bude dál,“ komentoval trenér hokejistů do 20 let Patrik Augusta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Patrika Augustu před druhým utkáním českých juniorů na mistrovství světa

„Je mi to líto, protože zranění v prvním zápase je vždycky těžké, ale věřím, že se z toho oklepe. Má všechno před sebou. Je to komplikace hlavně pro něj. My tady máme hráče, kterým věřím, že ho budou schopní nahradit,“ dodal po středečním dopoledním rozbruslení Augusta, který už před šampionátem přišel o druhého pravorukého obránce Vojtěcha Porta. Neznamená to ale, že by český tým najednou musel nastupovat jen s pěti zadáky.

Změny v sestavě

„Měli jsme dvě volná místa v soupisce a doplnili jsme dva obránce. Místo Adama Jiříčka tak můžeme okamžitě nasadit jiného obránce. To je nové pravidlo, díky kterému nemusíme okamžitě hrát bez jednoho obránce,“ je alespoň částečně rád český kouč poté, co mohl přidat Tomáše Galvase a Matěje Prčíka, tedy zbylé beky, kteří s týmem dosud pouze trénovali.

Navíc měla reprezentace ještě jedno místo pro útočníka, které trenéři zaplnili Adamem Židlickým. Vedle vynucených změn v obraně přijde proti Norům i promíchání útoků, třeba toho elitního Šapovaliv-Kulich-Šalé. „Zkusíme rozložit ofenzivní sílu do víc formací,“ prozradil Augusta. 

Bojovní Norové

Jedno je ale jisté - papírově nejslabší tým skupiny z Norska nebude jednoduchým soupeřem. Severské mužstvo na úvod mistrovství potrápilo favorizované Američany, se kterými hrálo přesně polovinu utkání bez branek.

„Musíme se vyrovnat s jejich fyzickou hrou a kompaktností. Musíme si také dávat přesnější přihrávky a být víc pospolu. Proti Slovensku tam byla spousta situací, kdy jsme měli veliké mezery mezi útočníky a obránci kvůli špatnému pohybu,“ popsal tak Augusta, co musí český tým změnit.

Jestli junioři napraví neúspěšný vstup do mistrovství světa, uslyšíte na Radiožurnálu Sport v přímém přenosu, na Radiožurnálu pak v reportážních vstupech. Duel Česko-Norsko začne v 17 hodin.

Adam Weidenthaler, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme