Sešlo se to ve špatnou chvíli. Teď musíme bojovat, říká sportovní ředitel Vítkovic Šimíček po konci Holaně

Třináct zápasů, třináct bodů a třinácté místo. Tři třináctky po první čtvrtině základní části hokejové extraligy znamenají konec pro vítkovického trenéra Miloše Holaně. Ten podle oficiální zprávy klubu rezignoval, pro Radiožurnál Sport to zatím nechtěl podrobněji komentovat.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejistů Vítkovic Miloš Holaň (vpravo) s asistentem Romanem Šimíčkem na střídačce v utkání proti Spartě

Sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček (vlevo) s dnes již bývalým trenérem klubu Milošem Holaněm (archivní foto) | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Mám smlouvu a té se musím držet. Takže teď nemůžu nic vydávat,“ řekl stručně končící Miloš Holaň, pod nímž se za poslední tři roky Vítkovice zlepšovaly. Ale start do této sezony nevyšel podle očekávání, a přestože situace není nijak kritická, došlo v ostravském klubu k tomuto rozhodnutí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Vítkovicích skončil trenér Holaň. Co na situaci říká sportovní ředitel Roman Šimíček?

Ani sportovní ředitel a Holaňův asistent Roman Šimíček neměl moc co říct. „Úplně se mi k tomu taky nechce nic říkat, protože jsme tady všichni zaskočení. Je to těžké, každý na to má jiný pohled. Tak to prostě dopadlo, takže jsem v tom zůstal se Srnou a musíme bojovat my,“ jmenuje Roman Šimíček dalšího asistenta Pavla Trnku – bývalého obránce NHL, který má přezdívku Srna a právě on se Šimíčkem povedou Vítkovice do středečního zápasu v Pardubicích.

Ale podle Šimíčka to nebude trvalé řešení do konce sezony. „Určitě ne. Budeme se snažit něco hledat, ale takhle rychle na to momentálně nejsme schopni nějak zareagovat.“

Utkání s Hradcem bylo posledním. V extraligových Vítkovicích končí trenér Holaň, tým přebírají asistenti

Číst článek

Vítkovicím v létě odešli do NHL brankář Aleš Stezka a obránce Patrik Koch, ve formě nejsou američtí útočníci Peter Mueller a Peter Krieger. Nepovedlo se ani angažmá Jana Káni z Olomouce.

„Tak to v hokeji bývá, že někdy tomu hráči zkrátka nesedne nové prostředí. Honzovi to nesedlo, vrátil se do Olomouce a hned skóroval. To tak prostě je. Nepovedlo se to ani z jedné strany. Všichni jsme od toho čekali víc,“ říká Šimíček.

Před středečním zápasem v Pardubicích nejsou Vítkovice podle něj v dobrém rozpoložení. Situace je složitá i hektická. „Pořád mi někdo volá a něco chce řešit, třeba hráče. Teď na to prostě není vůbec čas, musíme nakopnout ty, co tu máme. Navíc máme šílenou marodku, takže nevím, jestli do Pardubic nepojedeme s juniorkou. Vůbec nevím, jak to uděláme. Všechno se to sešlo v nepravou chvíli,“ doplňuje Roman Šimíček. V Pardubicích se Vítkovice představí ve středu od 18 hodin.

David Procházka, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme