Neustoupíme z naší hry a zabudujeme do systému další hráče, hlásí Rulík před Švýcarskými hrami

V nominaci hokejové reprezentace pro blížící se Švýcarské hry je stálice národního týmu Roman Červenka. Trenérský tým si nechal základ hráčů, kteří byli u úvodního turnaje sezony. Karjala Cup Češi ovládli bez ztráty bodu a budou mít na co navazovat. Ve čtvrtek od 18 hodin nastoupí v duelu proti Finsku.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík

Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík | Zdroj: Profimedia

„Věřím tomu, že nastolená cesta bude pokračovat. Přijdou samozřejmě i porážky, to ke sportu patří. Při prvním turnaji jsem se hodně radoval, protože radosti není nikdy nazbyt. Doufám, že se budete radovat i vy a pojede to dál. Věřím, že bude vyprodáno a je fajn, že fanoušci můžou vidět takový zápas jako je Česko - Finsko,“ říká prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Aloise Hadamczika a Radima Rulíka před Švýcarskými hokejovými hrami

Zároveň zve na čtvrteční zápas. Úvodní utkání turnaje totiž Češi odehrají v O2 aréně a bude sloužit jako dobrý test a příprava i pro organizátory před domácím světovým šampionátem v příštím roce. Trenér Radim Rulík se ale nechce upínat jen k domácímu utkání. Hlavním cílem bude pokračovat v tom, co se v listopadu povedlo.

„Chceme pokračovat v systému hokeje, který jsme hráli nyní v listopadu. Chceme do systému zabudovat i další hráče a vidět, jak to budou zvládat. Nechceme ustoupit z naší hry. Znovu tam budeme mít hráče, kteří budou mít velkou motivaci se předvést,“ říká trenér Rulík.

Nováčci v týmu

Národní tým se schází v pondělí a také bude poprvé trénovat v hale v Holešovicích. Další tréninky jsou na programu už v O2 aréně jako příprava na čtvrteční duel s Finskem. Část týmu z Karjala Cupu zůstala, ke zkušeným Červenkovi a Kundrátkovi přibyli ti, kteří zkusí reprezentační dres poprvé. Jsou to Jakub Rychlovský z Liberce a také obránce českobudějovického Motoru - skoro dvoumetrový - Mikuláš Hovorka.

 „Je to kluk, který má budoucnost. Jde o mladého hráče s dobrými parametry. Chceme ho vyzkoušet v mezinárodním hokeji, protože máme pocit, že by mohl růst. Vidíme v něm budoucnost a chceme si udělat konfrontaci v tomto turnaji,“ vysvětluje Rulík nominaci mladého extraligového obránce.

Po čtvrtečním domácím utkání s Finskem se v pátek přesune národní tým do Curychu, kde bude hrát v sobotu s domácími Švýcary a na závěr turnaje se utká se Švédskem.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme