Nedívám se na to, co bylo. Třinec mi ale v srdci zůstal, říká trenér Varaďa po návratu do haly bývalého klubu

Velký návrat zažil trenér hokejových Pardubic Václav Varaďa. Ve 25. kole extraligy zamířil se svým týmem do Třince, kde získal tři mistrovské tituly jako hlavní kouč a jeden v roli hráče. Varaďa se po odchodu ze Slezska poprvé představil na třineckém ledě jako soupeř. A hned při premiérovém střetnutí s bývalým klubem mohl slavit vysokou výhru 5:1.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejistů Třince Václav Varaďa na střídačce během utkání play-off Ligy mistrů proti Malmö Redhawks

Trenér Václav Varaďa se poprvé představil v Třinci jako soupeř (ilustrační foto) | Foto: Christian rnberg / BILDBYRÅN / Cop 166 | Zdroj: Reuters

Zatímco pardubická kabina po vítězném utkání v Třinci burácela, na tváři Václava Varadi byste v mixzóně hledali nějaké větší emoce jen těžko. „Nějaké vzpomínky samozřejmě proběhly. Život běží dál a já se dívám před sebe, ne na to, co bylo,“ říká hlavní trenér hokejistů Pardubic, který nechtěl být příliš sentimentální.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Václav Varaďa zažil návrat do Třince. Poprvé se tam představil jako soupeř

Když ale Třinec během zápasu pustil na obrazovku vzpomínkové video a fanoušci začali úspěšnému kouči hlasitě tleskat, ani muž s kamennou tváří se svým emocím neubránil.

„Určitě na roky, které jsem tu strávil, nezapomenu. Třinec mi zůstal v srdci. Děkuji fanouškům a všem, kteří tohle udělali. A také organizaci, která mě posunula dál, že dala fanouškům možnost se k tomu krátce vrátit. Věřím, že hráči se pak začali soustředit na hru. Chtěli jsme si odsud odvézt tři body,“ má jasno Varaďa.

A cíl v podobě vítězství jeho tým splnil. Na výhře 5:1 se hned třemi kanadskými body podílel pardubický obránce Peter Čerešňák.

Podle něj se příprava na tak trochu výjimečný duel nijak nevymykala normálu. „Byla to klasická příprava jako na každého jiného soupeře. Doufám, že jsme trenéra potěšili, a jedeme dál. Samozřejmě tu zanechal nějakou stopu, několik titulů, takže si ho tu všichni hodně váží. Myslím si, že mu za to fanoušci patřičně poděkovali,“ cení Čerešňák iniciativu třineckých diváků.

„Lhal bych, kdybych řekl, že to pro mě nebylo speciální utkání. Sezona je ale dlouhá, určitě se sem budu těšit i příště. A věřím, že domácí tým nám to v následujícím zápase udělá těžké,“ uzavírá trenér Václav Varaďa, který, jak prozradil jeho svěřenec Peter Čerešňák, vypsal proti Třinci speciální motivační bonus.

Lukáš Kaleta, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme