Petr Sýkora ukončil ve čtyřiceti letech hráčskou kariéru, v Pardubicích bude nově pomáhat s mládeží

Hokejový kanonýr Petr Sýkora ukončil kariéru. Čtyřicetiletý útočník se zkušenostmi z NHL bude v mateřských Pardubicích, jejichž dres naposledy oblékal, pomáhat s mládeží. Východočeši oznámili Sýkorovo rozhodnutí na klubovém webu.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Sýkora poprvé za Capitals

Petr Sýkora v době, kdy zkoušel štěstí v NHL. | Foto: Miroslav Konvalina

Sýkora působil v extralize výhradně v pardubickém dresu. S Dynamem získal dva mistrovské tituly. Rovněž dvakrát si mohl bývalý reprezentant a účastník MS 2007 vychutnat vítěznou radost také během působení ve švýcarském Davosu (2009 a 2011). V poslední sezoně pomohl Východočechům po nepovedené sezoně uhájit v baráži příslušnost k elitě.

Pardubice hlásí příchod dalšího navrátilce, Dynamo posílil útočník Kousal

Číst článek

V příštím ročníku už se ale klub bude muset obejít bez střeleckých schopností pardubického rodáka. „Cítil jsem, že přišel správný čas uzavřít jednu hokejovou kapitolu. Chtěl bych poděkovat klubu za trvalou důvěru a fanouškům za podporu. Těším se na novou práci pro Dynamo, budu se snažit být maximálně nápomocen výchově našich nadějí,“ uvedl Sýkora.

Po sezoně dostal prostor na rozmyšlenou. „V týdnu jsme se s Petrem sešli a sdělil nám své rozhodnutí. Máme velkou radost, že nadále chce pracovat pro pardubický hokej a pomáhat naší mládeži. Jsme připraveni využít jeho osobnost a výjimečné hokejové dovednosti ve výchově našich nadějí,“ řekl generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Pro jednu z nejvýraznějších postav novodobé historie pardubického hokeje připravuje klub oficiální rozloučení. „Jeho kariéra i bilance je úctyhodná, navíc nikdy nehrál v extralize za jiný klub. Beru ho jako velkého patriota a jsem moc rád, že i po skončení profesionální kariéry chce pomáhat u mládeže vychovávat své následovníky,“ dodal Martin Sýkora.

👏 | 897 utkání – 385 branek – 268 nahrávek.
Rekordman @Tipsport extraliga PETR #SÝKORA se rozhodl ukončit profesionální hráčskou kariéru. Petře, děkujeme Ti za vše a těšíme se na Tvé pokračování u naší mládeže!
👉 hcdynamo.cz/clanek.asp?id=…

11:08 – 08. 07. 2019

5 81

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme