Liberec zvítězil na ledě Pardubic a posunul se na čtvrtou příčku, rozhodující gól vstřelil Vitásek

Hokejisté Liberce zvítězili v předehrávce 40. kola extraligy v Pardubicích 2:1 a uspěli na jejich ledě už potřetí za sebou. Po pátém vítězství v řadě se Bílí Tygři posunuli z pátého na čtvrté místo před Mladou Boleslav. V čase 54:44 rozhodl obránce Ondřej Vitásek. Dynamo po šňůře pěti výher podruhé za sebou nebodovalo a v obou případech neuspělo doma.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Ondřej Vitásek z Liberce a Jaroslav Vlach z Liberce oslavují gól.

Zleva Ondřej Vitásek z Liberce a Jaroslav Vlach z Liberce oslavují gól. | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Pardubice nastoupily s uzdraveným slovenským útočníkem Radoslavem Tyborem, který se zařadil do sestavy poprvé od 8. prosince a naskočil do první formace po boku Anthonyho Camary a Ondřeje Romana.

Hokejové Pardubice doma nestačily na Brno, Třinec přestřílel poslední České Budějovice

Číst článek

Liberec si už po 12 sekundách zahrál přesilovou hru po Kolářově faulu, ale Dynamo se ubránilo a v utkání dlouho chyběly velké šance.

V polovině úvodní části šel pykat za faul hostující Kolmann a Dynamo šest vteřin před vypršením jeho trestu udeřilo. Po Mikušově střele se puk odrazil za Kváču od levé brusle dorážejícího Poulíčka, který s 11 góly v sezoně překonal své maximum z minulého ročníku.

Ve 14. minutě vyslal Kváča přihrávkou o mantinel do úniku Lence, ale toho stihl dobruslit Ďaloga a šanci mu překazil. Vzápětí na druhé straně zůstal po Kousalově střele za libereckým gólmanem puk, který odvrátil Gríger.

Ten pak v 18. minutě připravil ideální možnost pro Musila, který ale minul. Bílí Tygři se z vyrovnání radovali 17 sekund před koncem první třetiny. V levém kruhu vyhrál vhazování Bulíř a Birner se zapěstím trefil do protějšího horního rohu Kloučkovy branky.

Otočit stav mohl ve 24. minutě po průniku střelou z pravého kruhu Gríger. Kváča si poradil s Kosticynovým pokusem po akci Kusého. Za Liberec zahrozili Lenc a Rychlovský.

Ve 33. minutě přišlo Dynamo o obránce Nakládala, který dostal za svou reakci na adresu rozhodčích od Tomáš Micky a Petra Laciny za nesportovní chování nejdřív trest na deset minut a vzápětí i do konce utkání.

Za domácí pak mohli pohnout nerozhodným stavem Camara a Matýs, na druhé straně neuspěl bekhendovým pokusem Bulíř.

Ve 46. minutě po Kosticynově střele dorážel Kusý, o chvíli později málem prostřelil Kloučka Vlach. V 55. minutě si najel na Bulířovu přihrávku obránce Vitásek a svým prvním gólem v devátém utkání po návratu do Liberce z KHL rozhodl.

Náskok Liberec udržel i při následném Birnerově pokusu, Pardubicím zkomplikoval možnost vyrovnání 59 sekund před koncem faulem Camara. Bílí Tygři bodovali pojedenácté za sebou a podeváté v této sérii vyhráli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme