Hokejisté Sparty porazili v extralize Plzeň, ta zůstává bez bodu. Kladno porazilo Hradec Králové

Hokejisté Plzně prohráli i ve 4. kole extraligy, Spartě na jejím ledě navzdory dvěma trefám Aleksiho Rekonena podlehli 2:3. Západočeši jsou jedním ze tří týmů, který v sezoně ještě nevyhrál, jako jediní však zůstávají bez bodu. Úřadující vicemistři vyhráli i druhý domácí zápas v extraligovém ročníku a spravili si náladu po čtvrtečním debaklu 0:4 v Olomouci.

Praha (Aktualizováno: 21:25 25. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hokejisté Sparty

Slavící hokejisté Sparty | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: Reuters

Hráči Plzně prohráli na ledě Sparty před nejvyšší návštěvou v dosavadním průběhu sezony (10 465 diváků) navzdory dvěma trefám Aleksiho Rekonena těsně 2:3. Západočeši jsou jedním ze tří týmů, který v sezoně ještě nevyhrál, jako jediní však zůstávají bez bodu.

‚Prodám rolbu, rychlé jednání sleva.‘ Extraligový duel v Karlových Varech odložili, klub vtipně reagoval

Číst článek

Úřadující vicemistři sparťané vyhráli i druhý domácí zápas v extraligovém ročníku a spravili si náladu po čtvrtečním debaklu 0:4 v Olomouci.

Obhájce titulu Třinec třikrát vedl po gólech Marka Daňa, Martina Růžičky a Daniela Voženílka. Ostravský klub i bez zdravotně indisponovaného Petera Muellera kontroval trefami Petra Fridricha, Robertse Bukartse a Krzysztofa Tomasze Maciase, který v extralize debutoval.

Rozdílový gól vstřelil Marek Kalus a výhru zpečetil Jan Bernovský. Hosté otočili vývoj ve třetí části, kterou vyhráli 3:0.

Liberečtí Bílí Tygři dovedli i čtvrtý zápas v nové sezoně do nastavení, po třech předchozích výhrách však tentokrát boj o druhý bod nezvládli a poprvé v sezoně poznali hořkost porážky.

Nestačili na brněnskou Kometu, které na svém ledě podlehli 2:3 po samostatných nájezdech. Brno tak dalo zapomenout na páteční domácí porážku s Kladnem a po čtyřech kolech má na kontě shodně dvě výhry a dvě porážky.

Hrdinou utkání byl hostující brankář Dominik Furch, jenž si připsal 54 zásahů. Rozhodl útočník Petr Holík.

Kladno slaví

Hokejisté Kladna porazili doma Hradec Králové 2:1, i počtvrté v sezoně bodovali a podruhé vyhráli. Na druhý pokus se poprvé radovali na svém nově zrekonstruovaném stadionu.

Oba góly Rytířů vstřelil útočník Matěj Beran, který za čtyři zápasy skóroval už pětkrát. Mountfield neuspěl po dvou výhrách za sebou a poprvé v ročníku vyšel naprázdno.

Pardubičtí poprvé v novém ročníku prohráli, když v prodloužení nestačili na Mladou Boleslav. Dynamo sice nejprve vedlo, ale Středočechům se povedlo vývoj otočit.

Za Pardubice pak v 57. minutě vyrovnal Adam Musil na 2:2, ale prodloužení se hrálo jen krátce. Po půlminutě totiž ujel útočník David Šťastný a zařídil dvoubodový zisk pro Mladou Boleslav.

4. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 17. D. Kaše (Graňák), 42. Safin (M. Forman), 58. Řepík (R. Horák, Sobotka) - 53. Rekonen (Kaňák, Schleiss), 59. Rekonen (Baránek, Kodýtek). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Malý, Ondráček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 10 465.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme