Pardubice po konci kouče Varadi otočily zápas ve Varech v prodloužení. Brno rozdrtilo Vítkovice 7:1

Hokejisté Pardubic při extraligové premiéře Marka Zadiny v roli hlavního kouče uspěli a protáhli vítěznou sérii na pět utkání. Dynamo v prvním vystoupení po čtvrtečním odvolání Václava Varadi prohrávalo ještě na začátku 47. minuty duelu 37. kola v Karlových Varech 0:3, přesto nakonec Východočeši vyhráli 4:3 v prodloužení. V čase 63:43 rozhodl v přesilovce Martin Kaut.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté HC Bílí Tygři Liberec

Hokejisté HC Bílí Tygři Liberec | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: Profimedia

Pardubičtí nezačali po čtvrtečním zemětřesení v realizačním týmu vůbec dobře. Kaut a Jan Kolář sice v úvodu prověřili pozornost domácího gólmana Habala, ale jako první se prosadili hráči Energie.

V prodloužení střídala na obou stranách jedna šance druhou. Tu největší měl Lukáš Radil, jenž nedokázal zkrotit puk, aby zakončil do prázdné branky.

I přes počáteční prohru ale nakonec Dynamo vyhrálo. V čase 63:09 se proti pravidlům provinil Jan Hladonik a Kaut střelou z kruhu bez přípravy dokonal velký obrat. Zápas skončil v přesilovce 4:3.

Růžička zařídil Třinci výhru

Třinečtí hokejisté porazili České Budějovice ve 37. kole extraligy na svém ledě 4:3 v prodloužení. Rozhodl Martin Růžička, který navíc asistoval ve druhé třetině u všech tří gólů v přesilových hrách při obratu z 0:2.

Za hosty dvakrát skóroval Adam Kubík, který vstřelil druhý gól týmu a ve 48. minutě vyrovnal na 3:3. V sestavě Třince scházel slovenský útočník Richard Pánik, který byl měl zamířit do Pardubic výměnou za forvarda Davida Ciencialu.

Na konci zápasu rozhodl Růžička, který si vyjel z útočného pásma, aby nabral rychlost, přebruslil bránící hráče a střelou do horního růžku zařídil domácím bonusový bod. Zkušený útočník pokořil v extralize podesáté v kariéře hranici 40 bodů v základní části.

Liberec otočil zápas s Olomoucí

Hokejisté Liberce otočili zápas s Olomoucí z 0:2 na 5:2. Bílí Tygři tak po dvou porážkách za sebou opět naplno bodovali a v tabulce si upevnili páté místo.

Naopak Hanáci nedokázali navázat na domácí výhry s Hradcem Králové a Karlovými Vary a venku prohráli šestý z posledních sedmi zápasů 5:2. Olomoučtí měli vynikající nástup do utkání a už po 54 vteřinách hry vedli 2:0, ale přesto zápas ztratili.

Hosté z Olomouce měli výborný vstup do utkání a již po dvaceti vteřinách hry je poslal do vedení dorážkou Lukášovo Andělovy střely Jakubu Navrátilovy. Bílí Tygři byli značně zaskočeni a hned v dalším střídání inkasovali znovu. Stále ještě v úvodní minutě utkání zvýšil na rozdíl dvou branek pro Hanáky střelou k tyči Petry Sirota.

Severočeši chtěli rychle odpovědět, s šancemi Tomáše Filippiho a Ondřeje Najmana si ale poradil Jakub Sedláček. Třetí gól hostů měl na holi Navrátil, Daniel Král ho ale skvěle vychytal.

V úvodu druhého dějství hráli v početní výhodě také hosté, domácí se ale bez větších problémů ubránili. Ke slovu se tak dostal znovu Liberec a po rychlém kontru do rozhozené olomoucké obrany vyrovnal.

Po ukázkově sehraném přečíslení a přihrávce od Hawryluka ve 34. minutě překonal Sedláčka potřetí v zápase Oscara Flynna a Liberec otočil stav zápasu na svou stranu. Na začátku třetí části už ale olomoucký brankář nestačil na střelu Najmana z rychlého brejku a Liberec vedl o dvě branky.

Hosté se mohli dostat zpět na dostřel v přesilovce, Královi ale proti střele Navrátila pomohla pravá tyč. Udeřili tak opět Bílí Tygři. Po skrumáži před brankou Jakuba Sedláčka doklepnul puk do sítě Roman Vlach a dodal domácím potřebný klid.

V následné početní výhodě mohl Hanákům ještě vykřesat naději na bodový zisk Silvester Kusko, trefil však pouze horní tyč. Závěr zápasu už si pak Liberec pohlídal.

Plzeň po nájezdech vyhrála

Hokejisté Plzně vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1 po samostatných nájezdech a oslavili třetí vítězství z posledních čtyř utkání. Vítěznou branku v nájezdech dal Jakub Šiler. Bruslařský klub bodoval popáté za sebou, pokaždé to bylo v nastavení a potřetí z toho prohrál. Přesto unikl poslednímu Kladnu na rozdíl dvou bodů.

Góly začaly v Mladé Boleslavi padat po polovině první třetiny. Jako první se prosadil z  dorážky střely Filipa Pyrochty, Tomáš Fořt.

Domácí aréna propukla v jásot podruhé hned za minutu, když po nahození Joachyma Rohdina z rohu hřiště poskakoval puk po zádech brankáře Dominika Pavláta. Po kontrole u videa ale rozhodčí zjistili, že plzeňský brankář stihl rukou puk dostat mimo branku včas.

Mladá Boleslav měla dvě největší šance prostřední třetiny v přesilových hrách. Nejprve napálil Lantoši pravou tyčku Pavlátovy branky, v následné dvojnásobné početní výhodě pak trefil tu horní ještě Pyrochta.

Zápas nakonec dospěl do prodloužení, v němž měl dvě dobré příležitosti Pyrochta, ale zápas nerozhodl. Ten dospěl až do nájezdů, které lépe zvládli hosté, kteří proměnili všechny ze svých tří nájezdů a zápas nakonec skončil 2:1 pro Plzeň.

Litvínov porazil Kladno

Hokejisté Litvínova porazili doma poslední Kladno 4:3 a zabrali po dvou prohrách. Dvěma góly k tomu přispěl Nicolas Hlava, který zamířil na sever Čech předloni právě z týmu Rytířů. Kladno si připsalo sedmou porážku za sebou a ztrácí na třináctou Mladou Boleslav už dva body. Má však tři zápasy k dobru.

Utkání s podtitulem Zápas pro legendy, při němž domácí ocenili na tři desítky hráčů s deseti a více sezonami za Litvínov, začali lépe Severočeši. Už po pár vteřinách se v první šanci ocitl Petr Koblasa. V páté minutě už udeřili. Ujala se teč Jindřicha Abdula po střele Jindřicha Urbana.

Kladno se ve druhé třetině dostalo na dostřel rovněž díky brance v početní výhodě. Stačilo mu dvanáct sekund, aby potrestal Havelkovo nedovolené bránění. Ostrou střelou bez přípravy se prosadil Tralmaks, který už předtím trefil horní tyčku.

Ve třetí třetině znovu nejprve hosté promarnili jasnou šanci, když sám na brankáře jel Radek Smoleňák, ale trefil vyrážečku. A hned inkasovali. Střela Davida Kašeho se od tyčky odrazila k Nicolasi Hlavovi, který nekompromisně dorážel.

Rytíři se však znovu vrátili na kontakt, při signalizované výhodě využil brejk u tyčky Antonín Melka po Smoleňákově pasu. Vyrovnat už Kladno nezvládlo, ačkoli hrálo dlouho power play. Zápas nakonec zvítězil Litvínov, který proti Kladnu skóroval 4:3.

Brno vyhrálo nad Vítkovicemi

Hokejisté Brna deklasovali Vítkovice 7:1 a naplno bodovali počtvrté za sebou. Základ vysoké výhry položila Kometa čtyřmi brankami ve druhé třetině, dva góly a jednu asistenci si připsal Jakub Flek, bilanci jedna plus dva měl obránce Jan Ščotka.

Kometa se posunula v tabulce na šestou příčku. Vítkovicím, které prohrály třetí ze čtyř posledních duelů, patří stále dvanáctá pozice. Kometa tak včetně jarní čtvrtfinálové série přerušila sérii tří výher Vítkovic.

Sparta zůstává v čele extraligy

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v Hradci Králové 3:2 po samostatných nájezdech a díky osmé venkovní výhře za sebou se drží v čele tabulky o bod před Pardubicemi.

Mountfield sice ve třetí třetině smazal ztrátu 0:2, ale musel strávit čtvrtou porážku za sebou. Potřetí za sebou to bylo až v nastavení. Ve prospěch Sparty rozhodl v rozstřelu Pavel Kousal.

Na dlouho nejzajímavější pasáž nabídl samotný start utkání. Hradecký Giorgio Estephan v přesilovce napálil břevno, vzápětí ale propadl Tomáš Pavelka a na brankáře sám uháněl Jakub Konečný, jemuž však ujel puk z hokejky.

Po dalších zmatcích soupeře Ondřeje Najmana zbytečně hledal Romana Horáka u druhé tyče, místo aby zakončil sám.

V prodloužení Oliver Okuliar dokonce netrefil úplně prázdnou branku, když domácí trenéři zesílili přesilovou hru odvoláním Jana Lukáše. Samostatné nájezdy pak na obou stranách potvrdily trend z probíhající sezony.

Hradec v nich doma opět pohořel, naopak Sparta je vyhrála i napočtvrté díky třem úspěšným pokusům ze čtyř, tentokrát 3:2. Rozdílový proměnil ve třetí sérii Kousal.

37. kolo hokejové extraligy

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 43. Okuliar (Estephan, Pláněk), 54. Okuliar (Miškář, Blain) - 19. Konečný (Moravčík), 34. Němeček (R. Horák, Chlapík), rozhodující sam. nájezd P. Kousal. Rozhodčí: Hribik, T. Veselý - Zíka, Bohuněk. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4497.
Sestavy:
Hradec Králové: Lukáš - Blain, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Freibergs, Jank, P. Marcel - Okuliar, Tamáši, Perret - Jergl, Miškář, R. Pavlík - Eberle, Estephan, Šťastný - Jasper, Pilař, Zachar. Trenér: T. Martinec.
Sparta: Kořenář - Mikliš, Krejčík, Moravčík, T. Tomek, Irving, Němeček, Pavlák - Chlapík, R. Horák, O. Najman - Řepík, Sobotka, P. Kousal - M. Forman, Konečný, Buchtele - Hauser, Žmola, Mužík. Trenér: Gross.
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Filippi (Melancon), 27. Faško-Rudáš (Rychlovský), 34. Flynn (Hawryluk), 42. A. Najman (Melancon), 54. J. Vlach (Bulíř, T. Galvas) - 1. Navrátil (Anděl, Ondrušek), 1. Sirota. Rozhodčí: Jiří Ondráček II, Květoň - Kajínek, Jiří Ondráček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 4566.
Sestavy:
Liberec: D. Král - Knot, T. Galvas, Melancon, McCoshen, Budík, M. Ivan, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Rychlovský - Hawryluk, A. Najman, Flynn - J. Pérez, Bulíř, Birner - J. Vlach, J. Šír. Trenér: Pešán.
Olomouc: J. Sedláček - Řezníček, Ondrušek, Rašner, Sirota, T. Černý, Švrček, Mareš - Navrátil, Anděl, Kunc - Bambula, Nahodil, J. Káňa - Orsava, J. Knotek, Kusko - A. Rutar, Menšík, Klimek. Trenér: J. Tomajko.
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. K. Pospíšil (Ščotka, Osburn), 23. Ekrt (Okál), 28. Ščotka (Flek, Cingel), 31. Flek (Ščotka, Gazda), 34. Osburn (K. Pospíšil, Moses), 42. Kohout (Moses, L. Kaňák), 44. Flek (Ďaloga, Zaťovič) - 41. Raskob (Lakatoš). Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 7049.
Sestavy:
Brno: Kavan - Gazda, Ďaloga, Osburn, Ščotka, L. Kaňák, Hrbas, D. Svoboda - Flek, Cingel, Zaťovič - A. Zbořil, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, Kollár, Kohout - Kratochvíl, Ekrt, Okál. Trenér: Modrý.
Vítkovice: Machovský (31. Klimeš) - Raskob, Percy, L. Kovář, Mikuš, Grman, Auvitu, R. Jeřábek - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Rihards Bukarts, Barinka, Roberts Bukarts - Vondráček, Claireaux, M. Kalus - M. Přibyl, Krieger, Dej. Trenér: Trnka.
HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Abdul (T. Urban, D. Kaše), 20. Hlava (D. Kaše, Jaks), 37. Koblasa (Abdul), 50. Hlava (D. Kaše, O. Kaše) - 29. Tralmaks (Ticháček), 40. Ticháček (Smoleňák, Melka), 52. Melka (Smoleňák). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 5:4, navíc Havelka - Nemčík oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 5324.
Sestavy:
Litvínov: M. Tomek - D. Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel, Czuczman, Šalda - Koblasa, Jícha, A. Kudrna - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Kirk, T. Urban - Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.
Kladno: Bow - Ticháček, T. Hejda, Veber, Slováček, Babka, Nemčík, Martenet - Kusý, Klepiš, Tralmaks - M. Procházka, Melka, Smoleňák - O. Bláha, Pytlík, Sideroff - Jágr, Jarůšek, Frolík. Trenér: O. Vejvoda ml.
HC Oceláři Třinec - Banes Motor České Budějovice 4:3 v prodl. (0:2, 3:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 26. A. Nestrašil (M. Růžička), 34. D. Voženílek (J. Jeřábek, M. Růžička), 35. Miloš Roman (D. Voženílek, M. Růžička), 61. M. Růžička (D. Voženílek, Smith) - 4. Kachyňa (M. Toman), 15. Kubík (Pýcha, Hovorka), 48. Kubík (Ordoš). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. Diváci: 4296.
Sestavy:
Třinec: Mazanec - Polášek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, J. Jeřábek - M. Růžička, A. Nestrašil, D. Voženílek - Haas, P. Vrána, Walega - Hrehorčák, Holinka, Miloš Roman - Sikora, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Kachyňa, M. Doudera, Hovorka, Gulaši, Pýcha - Gulaš, Kondelík, Ordoš - Kubík, F. Přikryl, M. Beránek - Valský, M. Toman, D. Simon - Koláček, Vopelka, Chlubna. Trenér: Čihák.
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Fořt (Pyrochta, Skalický) - 14. Zámorský (Lev), rozhodující sam. nájezd Šiler. Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hynek, Axman. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 2789.
Sestavy:
Mladá Boleslav: J. Růžička - Bernad, Pyrochta, F. Pavlík, A. Čech, Lintuniemi, Gewiese, Jánošík - Lantoši, Fořt, Skalický - O. Rohlík, O. Roman, Malát - Rohdin, Hradec, Dvořáček - Závora, Pitule, Krivošík. Trenér: Král.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Malák, Kvasnička, Laakso, Piskáček, Skok - K. Hrabík, Lev, Pour - Matýs, M. Indrák, Söderlund - Šiler, Mertl, Schleiss - M. Soukup, Jansa. Trenér: Kořínek.
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 3:4 v prodl. (2:0, 0:0, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Hladonik (O. Beránek, Plutnar), 19. T. Rachůnek (D. Mikyska), 42. Jiskra (T. Rachůnek, Kangasniemi) - 47. Košťálek (A. Musil, Poulíček), 51. Paulovič (T. Dvořák, Hyka), 55. T. Dvořák, 64. M. Kaut (L. Sedlák). Rozhodčí: Hradil, Cabák - Gerát, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 3177.
Sestavy:
Karlovy Vary: Habal - Huttula, Plutnar, Stříteský, D. Mikyska, Bartejs, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Jiskra - Kangasniemi, Hladonik, T. Rachůnek - O. Procházka, Koffer, T. Redlich - Kružík, R. Přikryl, Kofroň. Trenér: Bruk.
Pardubice: Will - Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, J. Kolář, D. Musil, Hájek - M. Kaut, L. Sedlák, Hyka - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Říčka, A. Musil, Paulovič - Pochobradský, Poulíček, Vála. Trenér: Zadina.

 

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme