Kanadský talent Bedard vyhrál anketu Mezinárodní hokejové federace. Kubalík skončil sedmý

Premiérovým vítězem ankety Mezinárodní hokejové federace o nejlepšího světového hráče sezony se stal kanadský supertalent Connor Bedard. Český útočník Dominik Kubalík dostal nejméně hlasů ze sedmičky nominovaných. Nejlepší hráčkou byla již dříve vyhlášená Američanka Hilary Knightová.

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Connor Bedard

Connor Bedard | Zdroj: Profimedia

Sedmnáctiletý Bedard, jenž v lednu dovedl Kanadu k obhajobě zlata na mistrovství světa juniorů, dostal v hlasování novinářů a zástupců takzvané rodiny IIHF 31,8 procenta hlasů.

Největší favorit na jedničku letošního draftu NHL zaznamenal na domácí půdě devět gólů a 14 asistencí a byl zvolen nejlepším útočníkem i hráčem turnaje. Naprázdno vyšel jen ve finále s Českem při výhře 3:2 v prodloužení.

„Je to vážně obrovské ocenění. Nevím, jak ho porovnat s těmi, co jsem dostal dřív. Ale je celkem neuvěřitelné, že jsem dostal přednost před všemi neskutečnými hráči, kteří hráli v soutěžích IIHF, i skvělými kandidáty na tuto cenu,“ vzkázal Bedard, jemuž zprávu o vítězství v anketě zatelefonoval prezident IIHF Luc Tardif.

Druhý skončil s 19,6 procenty lotyšský brankář Arturs Šilovs. Jeden ze strůjců senzačního bronzu z květnového šampionátu v Tampere a Rize těsně porazil třetího Švýcara Andrese Ambühla. Před Kubalíka, jenž byl na mistrovství světa nejlepším střelcem a byl i v All Star týmu, se dostali také Němci Moritz Seider s JJ Peterkou a Kanaďan Adam Fantilli.

O novou trofej se mohli ucházet jen ti hráči, kteří se během sezony zúčastnili alespoň jedné akce pod hlavičkou IIHF, tedy olympijských her nebo seniorských či juniorských světových šampionátů. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme