České hokejistky se poprvé utkaly s favorizovanými Kanaďankami. Podlehly jim 1:5 a v tabulce jsou třetí

Historicky první vzájemné měření sil mezi českými hokejistkami a favorizovanými Kanďankami skončilo pro národní tým porážkou. Na světovém šampionátu v Bramptonu Češky podlehly úřadujícím olympijským vítězkám i mistryním světa 1:5. V tabulce základní skupiny A zůstal výběr trenérky MacLeodové před nedělním soubojem s vedoucími Spojenými státy na třetím místě.

Brampton Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

profimedia-076797178_230408-085550_kth.jpg

Na světovém šampionátu v Bramptonu Češky podlehly úřadujícím olympijským vítězkám i mistryním světa 1:5 | Foto: Frank Gunn | Zdroj: ČTK, AP, Profimedia

České hokejistky držely krok s domácími přibližně dvě třetiny. Až před koncem té druhé odskočily Kanaďanky na rozdíl dvou branek. V první části se Natálii Mlýnkové podařilo vyrovnat na 1:1, české obhájkyně bronzových medailí pak hodně mrzelo, že za pouhých 25 sekund znovu prohrávaly. 

Výsledky byly těsné minimálně až do 39. minuty, což se ale o celkové hře úplně říct nedá. Dvanáctinásobné mistryně světa a pětinásobné olympijské vítězky měly totiž podle očekávání navrch. Celkově přestřílely český výběr 42:15.

‚Každý v týmu plnil svou roli na sto procent, góly padaly v euforii,‘ chválí hokejový útočník Kos

Číst článek

S přibývajícími minutami bylo postupně znát, že je hra čím dál víc v režii kanadských hokejistek. I proto v poslední části přidaly úřadující mistryně světa další dvě branky. Jednu z nich, svou druhou v utkání, dala kapitánka Pulinová. Díky tomu se stala čtvrtou Kanaďankou, která nastřílela víc než 100 gólů v dresu národního týmu.

Přestože se po ně zápas proměnil v neúspěch, šampionát pro Češky ještě nekončí. V neděli se od 21 hodin pokusí zaskočit další favoritky – v tuto chvíli vedoucí výběr skupiny A – neporažené Američanky. Ty jsou v tabulce první o skóre před Kanaďankami.

Českým hokejistkám patří s dvěma body třetí příčka s bilancí jedné výhry v prodloužení a jedné porážky. O postup se nicméně bát nemusí, protože poprvé startují v elitní skupině se všemi favorizovanými týmy, ze které jdou do čtvrtfinále všechny reprezentace.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme