Jednička draftu NHL Bedard se poprvé ukázal za Chicago. V přípravě na sezonu si připsal dvě asistence

Petr Mrázek odchytal v přípravném utkání NHL zhruba půl zápasu, z osmi střel neinkasoval a pomohl Chicagu k výhře 2:1 v prodloužení nad St. Louis. U obou branek vítězů asistoval Connor Bedard, jednička posledního draftu. David Špaček přihrál na jeden gól Minnesoty, která zdolala Colorado 4:2.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Connor Bedard

Connor Bedard | Foto: Jamie Sabau-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Chicago nastoupilo k prvnímu přípravnému zápasu a Mrázek opustil ledovou plochu v čase 30:15 za bezbrankového stavu.

Začal draft NHL. Jedničkou se podle očekávání stal Bedard, na řadu přišel v prvním kole i Čech Šalé

Číst článek

Čisté konto je pro českého gólmana vítanou vzpruhou, protože v minulé sezoně dosáhl ve 39 startech nejhorších čísel ve své kariéře v úspěšnosti zásahů (89,4 procenta) i průměru inkasovaných branek (3,66). Většinu ročníku ale promarodil kvůli problémům s třísly.

Za 34 sekund po jeho odchodu otevřel skóre Philipp Kurashev z dorážky Bedardovy střely. St. Louis si vynutilo trefou Roberta Thomase prodloužení, které rozhodl bekhendovým blafákem Andreas Athanasiou. Puk mu ideálně předložil do jízdy Bedard, jenž už ve svém prvním zápase v přípravě NHL naznačil, proč mu hokejoví experti předpovídají zářivou budoucnost.

Asistence Špačka

Špaček se objevil v obraně Minnesoty ve druhém utkání po sobě a asistoval u gólu Kirilla Kaprizova do prázdné branky na konečných 4:2. Na rozdíl od předchozího startu nedostal dvacetiletý český bek šanci v přesilové hře ani v oslabení.

Špaček patřil s osmi body (3+5) ke strůjcům českého stříbra na posledním juniorském MS a bojuje o místo v NHL, kde jeho otec Jaroslav odehrál i s play-off téměř tisíc utkání. Perspektivní obránce byl v posledních dvou sezonách produktivní i v juniorské lize, kde v dresu Sherbrooke nasbíral 107 bodů v 115 zápasech.

Kulichova aktivita nestačila

Jiří Kulich byl se čtyřmi pokusy nejpilnějším střelcem Buffala, které podlehlo v Pittsburghu 1:3. Další člen úspěšného týmu z posledního MSJ strávil na ledě 12 a půl minuty, z toho čtvrtinu času v přesilové hře, ale nebodoval. O výhře domácích rozhodl ve třetí třetině dvěma trefami Drew O'Connor. Z vítězství se radoval i nejlepší obránce minulé sezony Erik Karlsson, který odehrál první utkání v barvách Penguins po výměně ze San Jose.

Poprvé nastoupil v letošní přípravě Filip Hronek, ale neodvrátil prohru Vancouveru 1:3 na ledě Seattlu. Český obránce strávil na ledě 22 minut, nastupoval v oslabení i přesilových hrách a blýskl se čtyřmi zblokovanými střelami. Připsal si ale také záporný bod do statistiky +/- za účast na ledě u poslední branky utkání. O výhře domácích rozhodl dvěma góly ve třetí třetině Eeli Tolvanen.

Do čtvrtečních přípravných zápasu zasáhl z českých hokejistů ještě Tomáš Nosek, který s New Jersey zvítězil na ledě New Yorku Rangers 3:2. Pardubický rodák vedl třetí útok a zaznamenal jeden kladný bod do statistiky +/-.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme