Voráček a Hronek bodovali, na vítězství to ale nestačilo. Prohrál Columbus i Detroit

Hokejistům Columbusu nestačila v NHL asistence Jakuba Voráčka a podlehli doma Pittsburghu 2:5. V dresu vítězů zazářil Sidney Crosby, jenž poprvé od roku 2018 vstřelil hattrick. Z českých hráčů bodoval v pátečním programu už jen Filip Hronek, který přihrál na jeden gól Detroitu při prohře 4:5 v prodloužení s Dallasem.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Jakub Voráček

Český hokejový útočník Jakub Voráček | Foto: Gaelen Morse-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Voráček asistoval v 19. minutě u gólu na 2:1, při kterém Boone Jenner nahodil puk za branku a po odrazu od zadního mantinelu doklepl puk do sítě. Český útočník si vylepšil bilanci v této sezoně na 1+25.

Crosby ještě v úvodní třetině vyrovnal a zbývající tři góly padly v posledním dějství. Vítěznou branku dal ve 46. minutě Michael Matheson, domácím poté rozhodčí po trenérské výzvě Pittsburghu odvolali gól na 3:3 kvůli ofsajdu.

Crosby uklidnil hosty trefou v přesilovce pět na tři a hattrick zkompletoval gólem při hře Columbusu bez brankáře.

Pittsburgh vyhrál patnácté z posledních 17 utkání, k úspěšnému období přispěl také Dominik Simon čtyřmi body (1+3).

„Je důležité, že jsme v zápasovém rytmu. Nemuseli jsme odkládat utkání ve velkém,“ vysvětlil Crosby.

„Vše se odvíjí od přístupu a dodržování systému. Každý musí dávat pozor na detaily, plnit si svou roli a věřit, že ostatní budou dělat totéž,“ doplnil trenér Pittsburghu Mike Sullivan.

Hronkova nahrávka

Hronek založil rychlý protiútok, ze kterého Pius Suter vyrovnal ve 28. minutě na 2:2. Detroit v dalším průběhu vedl 3:2 a 4:3, ale při risku bez gólmana poslal Jason Robertson zápas v čase 58:57 do prodloužení. To rozhodl Roope Hintz.

„Musíme najít způsob, jak takhle rozehrané zápasy dotáhnout. Pořád se učíme, jak vyhrávat,“ řekl trenér Detroitu Jeff Blashill.

Red Wings chybí i góly Filipa Zadiny, který neskóroval už téměř dva měsíce. Český útočník v posledních 16 utkáních posbíral jen tři asistence a hrozivých 17 záporných bodů.

Zadinovi klesá i čas na ledě, minule hrál necelých jedenáct minut, proti Dallasu jen osm a půl. Na straně vítězů vyšel poosmé v řadě naprázdno Radek Faksa, který nedal branku od 14. listopadu. Od té doby si připsal pouze šest přihrávek ve 27 zápasech.

Dominik Kubalík, který v předchozích třech utkáních skóroval, se v pátek neprosadil a navíc byl při prohře Chicaga 1:5 s Minnesotou u tří inkasovaných gólů. Hosté vedli už po dvou třetinách o pět branek, dvakrát se trefil Ryan Hartman, přestože jej trápily žaludeční potíže.

„Každých deset sekund mi připadalo jako čtyři minuty. Byl jsem nesmírně vyčerpaný. V každém střídání jsem se snažil nepozvracet,“ řekl hrdina zápasu Hartman.

Carolina porazila i bez Martina Nečase, který nemůže hrát kvůli covidovému protokolu, na svém ledě New York Rangers 6:3. Polovinu branek obstaral v souboji proti svému bývalému týmu obránce Tony DeAngelo (1+2), který si připsal tři body podruhé za sebou.

Tampa Bay bez zraněných českých hráčů Ondřeje Paláta a Jana Rutty prohrála v Anaheimu 1:5. Při četných absencích obhájců Stanleyova poháru dostal v obraně šanci po dvou týdnech Andrej Šustr.

Český zadák byl během osmi a půl minuty na ledě dvakrát vyloučen, jeden jeho faul využili domácí ke gólu na 3:0. Brankář vítězů Lukáš Dostál plnil roli náhradníka gólmana stejně jako Karel Vejmelka při prohře Arizony 0:4 s New Yorkem Islanders.

Kompletní výsledky NHL

Columbus - Pittsburgh 2:5, Detroit - Dallas 4:5 v prodl., NY Islanders - Arizona 4:0, Carolina - NY Rangers 6:3, Chicago - Minnesota 1:5, Vancouver - Florida 1:2 po sam. nájezdech, Anaheim - Tampa Bay 5:1, Seattle - St. Louis 0:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme