Hronek bodoval za Vancouver poosmé v řadě. Boston porazil Islanders i díky třem bodům Pastrňáka

Hokejový útočník David Pastrňák třemi body za gól a dvě asistence pomohl k výhře Bostonu 5:2 nad NY Islanders. Jednu branku Bruins připravil také Pavel Zacha. Góly Tomáše Hertla a Filipa Zadiny pomohly San Jose porazit 3:2 Edmonton. Hertl přidal i nahrávku a vylepšil si bilanci v sezoně NHL na devět bodů. Na jedné trefě Vancouveru proti Ottawě (5:2) se podílel obránce Filip Hronek a bodoval už poosmé v řadě.

New York (Aktualizováno: 10:44 10. 11. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Hronek bojuje o puk s Rourkem Chartierem

Filip Hronek bojuje o puk s Rourkem Chartierem | Zdroj: Profimedia

Pastrňák bodoval ve třetím utkání za sebou a s 20 body (10+10) je pátým nejproduktivnějším hráčem ligy. Proti Islanders se poprvé prosadil ve 27. minutě, kdy společně se Zachou připravil přesilovkový gól pro Charlieho Coylea.

V úvodu třetí třetiny český kanonýr se štěstím prostřelil Ilju Sorokina a skóroval podesáté v sezoně. V čase 58:39 mohl přidat další přesný zásah. Místo střely do prázdné branky ale nabídl puk Coyleovi, který uzavřel svůj první hattrick v NHL.

„Sezona je dlouhá. Projdete si různými typy zápasů. Jednou musíte hájit vedení, jednou musíte dohánět. Důležité je věřit v proces a hrát naši hru. Máme dobrý tým a zatím se nám daří,“ řekl Pastrňák.

San Jose po dvou desetibrankových debaklech zabralo a má druhou výhru. V souboji nejhorších týmů ligy dovedli Sharks k výhře 3:2 nad Edmontonem Hertl a Zadina. Hertl asistoval u prvního gólu Fabiana Zetterlunda a ve druhé třetině dal druhou branku v ročníku. Zadina ve 42. minutě zajistil vítěznou trefu a bodoval po devíti zápasech.

Hronek svou bodovou sérii prodloužil už po 15 sekundách v Ottawě. Vysunul Phillipa Di Giuseppeho a ten našel Brocka Boesera. Jeho střela sice skončila v lapačce gólmana Antona Forsberga, videorozhodčí ale odhalil, že puk překročil brankovou čáru.

Faksa doléčil zranění a po čtyřech zápasech se vrátil do sestavy Dallasu. Na výhře 5:2 v Columbusu se český centr podílel asistencí a má v sezoně první bod. Hokejisté Stars brali dva body po dvou nezdarech.

Vrána se ve třetí minutě asistencí podepsal pod úvodní branku zápasu mezi St. Louis a Arizonou a bodoval popáté v sezoně. Blues zvítězili 2:1. Coyotes nepomohlo ani 31 zásahů Karla Vejmelky.

Čtvrtou výhru v ročníku vychytal Petr Mrázek, který při vítězství Chicaga 5:3 nad Tampou Bay kryl 30 střel. Čtyřmi body se blýskl Connor Bedard, jehož si Blackhawks v létě vybrali jako jedničku draftu. Osmnáctiletý útočník poprvé v NHL zaznamenal v utkání více než bod. „Byly zápasy, ve kterých jsem měl šance a bohužel nic. Dnes mi to tam napadalo,“ řekl Bedard.

NHL:

Boston - NY Islanders 5:2, Ottawa - Vancouver 2:5, Detroit - Montreal 2:3 v prodl., Tampa Bay - Chicago 3:5, NY Rangers - Minnesota 4:1, St. Louis - Arizona 2:1, Winnipeg - Nashville 6:3, Columbus - Dallas 2:5, Los Angeles - Pittsburgh 3:4 v prodl., San Jose - Edmonton 3:2

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme