Voráčkovi hrozí podle médií předčasný konec kariéry, už měsíc nehraje kvůli otřesu mozku

Český hokejový útočník Jakub Voráček z týmu Columbus Blue Jackets už měsíc nehraje zápasy NHL kvůli otřesu mozku. Podle některých spekulací, které rozvířil web theathletic.com, mu hrozí i konec kariéry. Více by mohla napovědět tisková konference. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 se má setkat s novináři v domácí Nationwide Areně před pondělním tréninkem týmu.

Columbus (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček.

Jakub Voráček. | Foto: Jason Mowry | Zdroj: Reuters

Voráček stále nedostal od lékařů zelenou k návratu k jakýmkoliv hokejovým aktivitám od svého posledního vystoupení, jímž bylo utkání Blue Jackets 4. listopadu v Tampere proti Coloradu.

Při porážce 3:6 dokonce skóroval, ale ve třetí třetině ho zasáhl vysokou holí do obličeje Dryden Hunt a druhý den v odvetě ve Finsku už Voráček v sestavě celku z Ohia scházel. Do týmu se kvůli otřesu mozku dosud nevrátil.

„Jake má za sebou během kariéry několik zranění hlavy. A po tom posledním mu lékaři doporučili, ať si dá chvíli pauzu, aby zjistil, zda přetrvávající příznaky, které má, odezní až do té míry, že mu jeho stav umožní vrátit se a zase hrát,“ uvedl pro klubový web generální manažer klubu Jarmo Kekäläinen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme