Vrána pomohl gólem k výhře St. Louis v přípravě na sezonu NHL. Hájek debutoval za Pittsburgh

Útočník Radim Zohorna si v prvním přípravném zápase před NHL připsal gól a asistenci, hokejisté Pittsburghu ale podlehli v Detroitu 3:4. Obránce Libor Hájek při premiéře za Penguins asistoval u jedné branky. Jakub Vrána otevřel skóre utkání, v němž nakonec se St. Louis vybojoval vítězství 3:2 nad Columbusem.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána dal gól na 1:0

Jakub Vrána dal gól na 1:0 | Zdroj: Profimedia

První gól zápasu dal i Zohorna, který po akci Hájka a Valtteriho Puustinena zůstal sám mezi kruhy a v sedmé minutě poslal Pittsburgh střelou bez přípravy do vedení. V polovině duelu si dvojice Zohorna, Puustinen opět vzala slovo, tentokrát si role prohodili a finský útočník vyrovnal na 2:2.

Čeští brankáři v akci

Hned po inkasovaném gólu přenechal James Reimer místo v brance Red Wings Janu Bednářovi. Jednadvacetiletý český gólman zlikvidoval 12 střel, obdržel jedinou branku a výrazně pomohl Detroitu k výhře 4:3.

Ani jednou za 17 minut na ledě neinkasoval Jakub Škarek, který za New York Islanders odchytal třetí třetinu zápasu s městskými rivaly Rangers a šesti zásahy pomohl svému týmu alespoň ke snížení na 2:4. Všechny čtyři branky Islanders předtím obdržel Semjon Varlamov. V sestavě Rangers chyběl Filip Chytil, který doléčuje zranění v horní části těla.

Vrána nasměroval St. Louis k výhře nad Columbusem v deváté minutě. Našel odražený puk po vhazování v útočném pásmu a bekhendem vstřelil svou první branku v přípravě.

Dallas jednoznačně zvítězil i ve druhém zápase před sezonou, na výhře 6:1 nad Minnesotou se podílel asistencí Radek Faksa. Téměř 20 minut za poražené odehrál obránce David Špaček, který dostal druhý největší prostor na ledě z celého týmu.

V duelu Buffala s Bostonem odehrál lehce přes 15 minut další vicemistr světa do 20 let útočník Jiří Kulich, který měl pět střeleckých pokusů, ale nebodoval. Buffalo vyhrálo 4:1. Jediným Čechem v sestavě Bruins byl Jakub Lauko. Ve druhé třetině byl dvakrát v rychlém sledu vyloučen, Sabres ale jeho nedisciplinovanost nepotrestali.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme