Sázel na sportovní utkání a nezahraje si 41 zápasů. NHL udělila Pintovi z Ottawy nemilosrdný trest

Vedení NHL distancovalo na 41 zápasů za sázení na sport útočníka Ottawy Shanea Pinta. Podle agentury AP je dvaadvacetiletý Američan prvním potrestaným hokejistou za sázky v „moderní éře“. Představitelé ligy uvedli, že vyšetřování neodhalilo, že by Pinto sázel na zápasy NHL.

Ottawa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Ottawy Shane Pinto dostal od NHL distanc na 41 zápasů. Důvodem jsou sázky na sportovní zápasy

Útočník Ottawy Shane Pinto dostal od NHL distanc na 41 zápasů. Důvodem jsou sázky na sportovní zápasy | Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pinto v minulé sezoně odehrál za Ottawu kompletní porci 82 zápasů, celkem má na kontě 99 duelů. V novém ročníku nenastoupil, neboť je bez smlouvy a má status takzvaného chráněného volného hráče.

Za svůj prohřešek se v prohlášení Pinto omluvil a představitelé klubu uvedli, že až si odpyká trest, rádi ho přivítají zpět. „Shane je cenným členem našeho hokejového klubu. Je to okouzlující, inteligentní mladý muž, jenž udělal špatná rozhodnutí, která vedla k jeho potrestání. Víme, že svých chyb lituje. Ottawa Senators plně podporují pravidla NHL o sázení,“ uvedl klub, v němž působí český útočník Dominik Kubalík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme