Obránce Gudas končí na Floridě. Finalista Stanley Cupu podepsal tříletou smlouvu s Anaheimem

Hokejový obránce Radko Gudas mění v NHL působiště. Poté, co mu vypršel kontrakt s finalistou Stanleyova poháru Floridou, dohodl se s Anaheimem na tříleté smlouvě za 12 milionů dolarů. Ročně si vydělá čtyři miliony dolarů. Informovaly o tom zámořské weby.

Anaheim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radko Gudas v dresu Floridy

Radko Gudas v dresu Floridy | Foto: Lucas Peltier-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý Gudas získal nejvyšší smlouvu své kariéry v zámoří, co se týká průměrného příjmu na jednu sezonu. Dosud bylo jeho maximem 3,35 milionu dolarů, když se v roce 2016 upsal na čtyři roky Philadelphii za 13,4 milionu dolarů.

Hokejisté Vegas slaví premiérový zisk Stanleyova poháru. V rozhodujícím zápase dali Floridě devět gólů

Číst článek

V dresu Panthers odehrál Gudas tři sezony, během nichž vydělal celkem 7,5 milionu dolarů. Dnes se stal nechráněným volným hráčem a mohl si vybírat, kam povedou jeho další kroky. Anaheim je jeho pátým působištěm v NHL. V minulosti hrál také za Tampu Bay a Washington.

V poslední sezoně odehrál důrazný bek v základní části 72 zápasů a připsal si 17 bodů za dvě branky a 15 asistencí. K úspěšnému tažení až do finále Stanley Cupu pomohl v 21 utkáních play off třemi nahrávkami. Vyhrál statistiku hitů, jichž rozdal 91. S 35 zblokovanými střelami byl sedmý. Finále přitom dohrával s výronem kotníku.

Celkem má Gudas v základní části NHL na kontě 682 startů, 164 bodů (33+131), 73 kladných bodů v hodnocení účasti na ledě a také 843 trestných minut. Ve vyřazovacích bojích si za 57 utkání připsal gól a devět asistencí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme