Voráček rozhodl zápas a byl zvolen hlavní hvězdou, Pastrňákův Boston schytal debakl od Caroliny

Útočník Jakub Voráček rozhodl v prodloužení čtvrtečního zápasu NHL o výhře hokejistů Columbusu 4:3 na ledě Buffala. Dvaatřicetiletý kladenský rodák se střelecky prosadil teprve podruhé od loňského návratu k Blue Jackets po desetiletém působení ve Philadelphii. K prvnímu gólu od listopadu přidal Voráček 29. asistenci v ročníku a byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček slaví gól se svými spoluhráči z Columbusu

Jakub Voráček slaví gól se svými spoluhráči z Columbusu | Foto: Timothy T. Ludwig | Zdroj: Reuters

Columbus do utkání vstoupil lépe a v 10. minutě se zásluhou šťastné trefy Jacka Roslovice dostal do vedení. Sabres dvěma góly ve druhé třetině stav otočili a po dvanácti sekundách třetí části zvýšili zásluhou Alexe Tucha na 3:1. Blue Jackets vrátil do hry Brendan Gaunce, jenž ve 45. minutě nenápadnou střelou z úhlu překvapil brankáře Dustina Tokarského.

České hokejistky neudržely senzační vedení s USA a po prohře 1:4 se s olympiádou loučí

Číst článek

Závěr zápasu si podmanil Voráček. V 56. minutě zkušený český útočník rozjel přesilovkovou akci, na jejímž konci byl Oliver Bjorkstrand. A po 16 sekundách prodloužení zápas po individuální akci z vlastního obranného pásma a střele přes obránce přesně k tyči ukončil.

Voráček bodoval potřetí v řadě a jako čtvrtý český hokejista v aktuální sezoně NHL překonal hranici třiceti bodů. Rychlejší byli pouze David Pastrňák, Tomáš Hertl a Ondřej Palát.

Voráčkův gól proti Buffalu

Nejproduktivnější Čech v soutěži Pastrňák ale tentokrát vyšel naprázdno a nebyl v dresu Bostonu sám, protože Bruins schytali domácí debakl 0:6 od Caroliny. Hurricanes, druhý tým Východní konference, se po dvou porážkách vrátili na vítěznou vlnu a asistencí se na tom podílel Martin Nečas. Také on se přibližuje k třicetibodové metě.

Český centr se zapojil do akce, která předcházela třetímu gólu Hurricanes, a zaznamenal 24. bod v sezoně (8+16). Hlavní podíl na výhře Caroliny měli autor dvou branek Sebastian Aho a tříbodoví Andrej Svečnikov (2+1) a Teuvo Teravainen (0+3).

Sestřih zápasu Boston - Carolina

Asistenci si připsal i Pavel Zacha, jehož New Jersey porazilo St. Louis 7:4 hlavně díky pěti gólům ve třetí třetině. Devils se zásluhou branek P. K. Subbana a Michaela McLeoda dostali do vedení 2:0, Blues ale třemi góly stav utkání otočili a do třetího dějství vstupovali s jednobrankovým náskokem.

Pětibranková smršť v poslední dvacetiminutovce ale zlomila utkání na stranu New Jersey, Zacha se podílel na vítězném gólu.

Výsledky NHL

Buffalo - Columbus 3:4 v prodl., Boston - Carolina 0:6, Ottawa - Pittsburgh 0:2, Colorado - Tampa Bay 3:2, St. Louis - New Jersey 4:7, Calgary - Toronto 5:2, Montreal - Washington 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme