Hokejisté Třince rozstříleli pražskou Spartu 7:3 a přiblížili se zisku extraligového titulu

Hokejisté Třince jsou jediný krok od dovršení zlatého hattricku. V pátém finále extraligy porazili doma Spartu 7:3 a v sérii vedou 3:2 na zápasy. Pražané ve finálové bitvě potřetí ztrácí, o vyrovnání se pokusí ve čtvrtek v Praze, kde se od 19 hodin odehraje utkání číslo šest.

Třinec (Aktualizováno: 19:55 26. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Třince se radují ze šestého gólu

Hráči Třince se radují ze šestého gólu | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Pod šestou výhru Slezanů ze sedmi domácích duelů během letošních vyřazovacích bojů se nejvýrazněji podepsali útočníci Martin Růžička, Marko Daňo a Ondřej Kovařčík.

Chceme na ně vlítnout a urvat to pro sebe, burcuje před pátým finále sparťanský útočník Buchtele

Číst článek

Růžička dal gól a na další dva nahrál, Daňo s Kovařčíkem dvakrát skórovali. Pod Javorovým v úterý padlo nejvíce gólů v jednom finálovém utkání od série mezi Pardubicemi a Brnem v roce 2012.

Divoký duel po oboustranně opatrném úvodu nastartoval gól Třince v sedmé minutě. Brankář Hudáček rozehrávkou nabídl puk soupeři, Růžička skvělou bekhendovou nahrávkou našel najíždějícího Daňa a ten zblízka nezaváhal. Uběhlo však pouhých 41 sekund a bylo vyrovnáno. Němeček od vlastní branky nahodil kotouč, který byl na středu hřiště ještě tečovaný a strážce domácí branky Kacetl máchl lapačkou do prázdna.

V 10. minutě šli hosté do vedení a byl u toho znovu Němeček, jehož nahození od modré čáry tečoval mimo Kacetlův dosah Dvořáček. I v tomto případě následovala rychlá odpověď prohrávajícího týmu.

Růžička další nahrávkou bekhendem nabil Daňovi, který prostřelil Hudáčka. Pražané pak hráli zkraje 14. minuty první přesilovku zápasu a Řepík byl blízko tomu, aby vrátil hosty do vedení, jeho pokus však zastavila branková konstrukce. Krátce poté ustál Kacetl i Formanovu dorážku.

Druhá třetina

Druhé dějství patřilo jasně Třinci. Ve 23. minutě našel Nestrašil dobře Michala Kovařčíka, jenž rychle našel svého bratra Ondřeje a do vedení šli Oceláři. Uběhlo jen 33 sekund a domácí měli na své straně už dvoubrankový náskok po trefě Marinčina. Pražané zkusili zastavit rozjetý Třinec střídáním gólmanů - Hudáčka nahradil Machovský.

V polovině 26. minuty vrátil sparťany do hry Šmerha a ke střídání stráží došlo i na druhé straně. Místo Kacetla šel do branky Mazanec.

Chvilku nato fauloval Matuškin a po polovině z jeho trestu ho poslal zpátky do hry výstavní ranou z první Hrňa. Šanci na snížení nevyužil Dvořáček, místo toho se ve 38. minutě prosadil kanonýr Růžička. Michala Kovařčíka pak v přečíslení dvou na jednoho vychytal Machovský.

Poslední dějství

Ve třetí třetině si Třinečtí pečlivě hlídali cenný náskok a Sparta nenacházela protizbraň. Když pak Ondřej Kovařčík přidal po Nestrašilově šanci, kterou pokryl Machovský, z dorážky snadno gól na 7:3, bylo definitivně jasno. Domácí hokejisté si tak mohli za aplausu publika vychutnat poklidný závěr.

Finále play-off hokejové extraligy - 5. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 7:3 (2:2, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Daňo (Martin Růžička), 12. Daňo (Martin Růžička), 23. O. Kovařčík (M. Kovařčík, A. Nestrašil), 23. Marinčin (Dravecký, Hrehorčák), 27. Hrňa (Marinčin), 38. Martin Růžička (M. Zbořil), 48. O. Kovařčík (Nestrašil) - 8. Němeček, 10. Dvořáček (Němeček, Matuškin), 26. Šmerha (Moravčík). Rozhodčí: Pešina, Šír - Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme