‚Přijelo čtrnáct lidí.‘ Zlínský Honejsek řeší místo sestupu evakuaci rodiny ukrajinské přítelkyně

Zlínští hokejisté otočili v extralize zápas s Plzní a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech, útočník Antonín Honejsek se ale po utkání moc radovat nedokázal. Víc než hokej teď prožívá situaci na Ukrajině, odkud pochází jeho přítelkyně.

Zlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Honejsek během utkání se Spartou.

Antonín Honejsek během utkání se Spartou. | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

„Musím se přiznat, že poslední čtyři zápasy absolutně nemyslím na hokej a musím se do toho strašně nutit. Moje přítelkyně je z Ukrajiny, můj syn je napůl Ukrajinec, takže mám úplně jiné starosti,“ začal při rozhovoru po výhře nad Plzní zlínský hokejista Antonín Honejsek sám mluvit o tématu, které ho aktuálně trápí nejvíc.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Přijelo čtrnáct lidí.‘ Zlínský Honejsek řeší místo sestupu evakuaci rodiny ukrajinské přítelkyně

Důležitější než hokejové zápasy pro něj v posledních dnech bylo dostat do bezpečí rodinu jeho ukrajinské přítelkyně.

„Moje rodina je tady, syn je se mnou, přítelkyně taky, rodiče taky a přijelo čtrnáct lidí z různých koutů, z Kyjeva, z Oděsy... Máme s tím hodně práce. Chlapi zůstali na hranicích. Je to fakt hrozná doba,“ popisuje Honejsek s tím, že rodinným příslušníkům a známým pomáhá se zařizováním bydlení a dalšími věcmi souvisejícími s jejich úprkem před ruskou agresí.

Hokejisté Hradce Králové získali Prezidentský pohár, historický úspěch stvrdili výhrou nad Litvínovem

Číst článek

A tak přestože tato sezona je pro zlínské hokejisty sportovně hodně nepovedená a skončí sestupem, teď je stadion místo, kde si útočník aspoň trochu psychicky odpočine.

„Snažím se na hokeji vypnout. Když jsem ale dělal rozhovor v Mladé Boleslavi, kdy pak vyšlo, jak jsem skleslý, tak šlo o to, že jsem vyřízený z tohoto. Musím se na to soustředit, protože kromě těchto dvou hodin jsem v úplně jiném světě,“ vrátil se Honejsek také k utkání v Mladé Boleslavi, po kterém bylo o zlínském sestupu definitivně jasno.

„Když to řeknu blbě, tak sestup se může stát, ale to, co se děje, mi hlava nebere,“ říká Antonín Honejsek, kterého už čekají v této sezoně jenom dva zápasy.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme