Hokejisté Rangers vyhráli základní část NHL. O poslední místo v play-off bojují ještě čtyři týmy

Hokejisté New York Rangers porazili v pondělním utkání NHL doma Ottawu 4:0 a získali Presidents’ Trophy pro nejlepší tým základní části. Další newyorský celek Islanders zvítězil na ledě New Jersey 4:1 a zajistil si jako sedmý tým z Východní konference postup do play-off. Celkově už je jistých patnáct účastníků bojů o Stanleyův pohár, o poslední místo ještě bojují Washington, Detroit, Pittsburgh a Philadelphia.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté New York Rangers porazili v pondělním utkání NHL doma Ottawu 4:0 a získali Presidents’ Trophy pro nejlepší tým základní části

Hokejisté New York Rangers porazili v pondělním utkání NHL doma Ottawu 4:0 a získali Presidents’ Trophy pro nejlepší tým základní části | Foto: Wendell Cruz-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Washington se posunul na pozici druhé divoké karty na Východě díky domácímu vítězství nad Bostonem 2:0. Stejně tak 89 bodů s jedním utkáním do konce má i Detroit, který před vlastním publikem zdolal Montreal 5:4 v prodloužení.

O bod méně má Pittsburgh, který si udržel naději výhrou na vlastním ledě nad Nashvillem 4:2. Philadelphia klesla na 11. místo s dvoubodovou ztrátou na postupovou pozici.

Na další milník v kariéře dosáhl hvězdný kanadský útočník Connor McDavid z Edmontonu, který se podílel na vítězství nad San Jose 9:2 při svém návratu po dvouzápasové absenci gólem a přihrávkou. Jako čtvrtý hráč v historii dosáhl na hranici 100 asistencí v jedné sezoně.

Jedenáctkrát to dokázal Wayne Gretzky a jednou Mario Lemieux a obránce Bobby Orr. Gretzky drží rekord se 163 přihrávkami z ročníku 1985/86 také v dresu Edmontonu.

NHL

Detroit - Montreal 5:4 v prodl., Tampa Bay - Buffalo 2:4, New Jersey - NY Islanders 1:4, Washington - Boston 2:0, NY Rangers - Ottawa 4:0, Pittsburgh - Nashville 4:2, Los Angeles - Minnesota 1.3, Edmonton - San Jose 9:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme